Karla mücadele eden Büyükşehir Belediyesi, Geyve Kamışlı’da hasta olan 46 yaşındaki Ömer Fırtına’nın imdadına yetişti. Fırtına’nın hastaneye ulaşabilmesi için ‘acil’ koduyla kalınlığı 1 metreye ulaşan karla kaplı yolları açarak hastanın hastaneye sevkini sağladı. Hastaneye sevki sağlanan Fırtına, “Büyükşehir’e teşekkür ederim, devletimiz var olsun” diyerek teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yağışların etkili olduğu andan itibaren çalışmalarına başladı. Yol Bakım ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (Yol Bak) ekipleri, kent genelinde gece yarısından bu yana yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan yolları açıyor. 88 personelle çalışan Yol Bak ekipleri, 52 araçla kentin dört bir yanında görev yapıyor.

65’ten fazla mahalle yolu açıldı
Bu sabah 08.00’dan itibaren şehrin özellikle yüksek noktalarında bulunan, yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımın kesildiği 65’ten fazla mahalle yolu ulaşıma açıldı. Ekipler, Geyve ilçesi Kamışlı Mahallesi’nden alınan ihbar üzerine ‘acil’ koduyla harekete geçti. 500 rakımlı olan kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı mahalleye doğru yola çıkan iş makinaları, 15 kilometrelik yolu açarak hastaneye sevk edilmesi gereken 46 yaşındaki Ömer Fırtına’ya ulaştı. Eve ulaşan yolları temizleyen ekipler, hastanın sevkini sağladı.

“Büyükşehir’den Allah razı olsun”
Kapısını çalan ekiplere teşekkür eden Fırtına, “Beyin ameliyatı geçirmiştim. Hastanede randevum vardı, gidemedim. Hiçbir randevuma gidemedim. Yollar kapalıydı ve hastaneye gitmem gerekiyordu. Büyükşehir Belediyesi’ni aradım. Sağ olsunlar 15 kilometrelik karla kaplı yolumuzu açtılar. Allah razı olsun, devletimiz var olsun” dedi. Büyükşehir ekipleri, hâlihazırda Sakarya’nın neredeyse tüm ilçelerinde grup yollarında ulaşımın kesintisiz olarak sağlanması için çalışma yapıyor. Şu anda kapalı olan grup yolu sayısı ise 5’in altında bulunuyor.