Büyükşehir ve SASKİ personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programları kapsamında ‘Yapım işleri sözleşme ve hak ediş uygulamaları’ ele alındı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Büyükşehir ve SASKİ personellerinin yer aldığı eğitimde ‘Yapım işleri sözleşme ve hak ediş uygulamaları’ ayrıntıları ile birlikte ele alındı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Sayıştay Emekli Uzman Denetçisi Kamu İhale Kurulu E. Üyesi Yaşar Gök konuşmacı olarak katıldı.  

Çözme yetisinin güçlendirme 
Kamu ihale süreci ve sözleşme uygulama süreci hakkında bilgi veren Yaşar Gök, “Kamu ihale mevzuatı çok karmaşık bir mevzuattır.  Tabi bu sürece katılan arkadaşlarımızın da bilgilerini sürekli güncellemesi gerekiyor. Yapım işleri teknik bir mahiyet arz ettiği için de çalışan arkadaşlarımızın özellikle yapım sözleşmelerinin uygulanması, kontrollük, ödeme ve hak ediş işlem süreci konularındaki uyuşmazlıkları çözme yetisini güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, hizmet içi eğitim seminerlerinin yeni konu ve katılımcıların yer alacağı programlarla devam edeceği belirtildi.