Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri şehir genelinde fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Marketlerde, gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı denetimi yapan zabıta ekipleri güncel fiyatları kayıt altına alıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri şehir genelinde fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor. Marketlerde, gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışı denetimi yapan zabıta ekipleri koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler neticesinde maske, mesafe ve hijyen denetimlerini de sürdürüyor.
 

Denetimlerimiz düzenli olarak devam ediyor
Son dönemlerde vatandaşların fahiş fiyat artışlarına yönelik artan şikayet başvuruları üzerine harekete geçen Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şehir genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız ve fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerimizi periyodik olarak devam ediyoruz. Yapılan denetimlerle vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen zabıta ekiplerimiz marketlerde rafları dolaşarak ürün etiketlerini, gramaj eksikliklerini, fiyat artışlarını ve reyon fiyatı ile kasa fiyatı farkına yönelik kontrollerini yaparak güncel fiyatları kayıt altına alıyor, fiyat artışı tespit edilen işletmelerde ise yasal işlem sürecini başlatıyor. Vatandaşlarımızın da bu tür şikayetleri olduğu takdirde Alo 153 Zabıta İhbar Hattı ile Alo 175 Ticaret İl Müdürlüğü şikayet hattına başvurabilirler. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için denetimlerimize düzenli olarak devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.