Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ve TÜBİTAK’a sunulan ‘Sürdürülebilir Tarımda Bitki Islahı ve Tarımsal İnovasyon Bilinci’ projesi destek almaya hak kazandı.

Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı’na sunulan ‘Sürdürülebilir Tarımda Bitki Islahı ve Tarımsal İnovasyon Bilinci’ adlı proje destek almaya hak kazandı.

Sürdürülebilir tarım
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Gençlerimize bitki ıslahı, çeşit geliştirme, sürdürülebilir tarım ve tarımsal üretim konularında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Okullarımızda hem teorik hem de uygulamalı çalışmalar ile gençlerimize buğday ile mısır ıslahının temel ilkeleri ve tarladan sofraya tarımsal üretim süreci konularında farkındalık sağlamayı amaçlıyoruz.”

SGM’li öğrenciler yer alacak
Çelebi, “Gençler proje boyunca tarlada yapacakları uygulamaların sonuçlarını hasat döneminde yapılacak olan bilim şenliklerinde büyük kitlelere anlatma fırsatı bulacaklar. Adapazarı, Akyazı, Geyve ve Sapanca Sosyal Gelişim Merkezlerinde yaz boyu ücretsiz olarak faydalanan öğrenciler bu projede yer alacak.”

Proje 7 ay sürecek
Çelebi, “Mayıs ayında uygulamaya başlanacak ve 7 ay sürecek projede yer alan teorik etkinlik, mısır uygulamalı etkinlik ve buğday uygulamalı etkinlik programları Mısır Araştırma Enstitüsü Eğitim Merkezi’nde, tarla ve laboratuvarında yürütülecektir. Bilim Şenliği etkinliği ise Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Gelişim Merkezleri’nde ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Mısır Araştırma Enstitüsü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği şeklinde yürütülecektir” ifadelerini kullandı.