Büyükşehir Tiyatro Okulu Açıyor

Kayıtlar 17 Ocak’a kadar devam edecek
Açılacak Tiyatro Okulu için ön kayıtların başladığını ifade eden Aktürk, “Tiyatro Okulumuz ile üniversitede oyunculuk eğitimi almak, tiyatro sanatına ait bilgilerini arttırmak, sosyal ilişkilerine katkı sağlamak ve iletişim becerilerini arttırmak isteyen tiyatro severlere 15-18 ve 18 üstü yaş gruplarında,  iki ayrı sınıfta eğitim vereceğiz. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda alınan kayıtlarımız, 17 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek. Tiyatro sanatına gönül vermiş, kendini bu alanda yetenekli gören tüm vatandaşlarımızı seçmelerimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Eğitimler 120 gün sürecek
Eğitimlerin Şubat ayı içerisinde başlayacağını ve yaklaşık 4 ay süreceğini açıklamalarına ekleyen İbrahim Aktürk, “15-18 ve 18 yaş üstü olmak üzere iki grupta, Ofis Sanat Merkezi’nde verilecek eğitimlere Şubat ayında başlayacağız. Sakarya Büyükşehir Belediyemizin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında; başta üniversitelerde oyunculuk eğitimi almak isteyenler olmak üzere vatandaşlarımızın tiyatro özelinde bilgi ve farkındalıklarını arttıracak temel eğitimler olan hareket, doğaçlama, mimik, diksiyon (sahne konuşması), sahne bilgisi, sahne uygulaması, dünya tiyatro tarihi, türk tiyatro tarihi, oyun incelemesi ve kısa oyun sahnelenmesi derslerine Haziran ayına kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Detaylı bilgi için
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tiyatro Okulu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne ait 44 44 054 – dahili 34 34 nolu telefonu arayabilir; AKM yanı, Atatürk Bulvarı No:11 adresinde bulunan hizmet binasını ziyaret edebilir.