Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Bayram süresi boyunca nöbetçi birimleriyle hizmette olacak Büyükşehir, mezarlık ziyaretinde bulunacak vatandaşlara yönelik olarak ücretsiz otobüs kaldıracak. Belediye otobüsleri bayram boyunca yüzde 50 indirimli tarifeyle hizmet sunacak. Parkomatlar ise ücretsiz olacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların bayramı rahat bir şekilde geçirmeleri için gerekli tedbirleri alan Büyükşehir, nöbetçi birimleri ile bayram süresince hizmet sunmaya devam edecek. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından bayram öncesi mezarlıklarda gerekli temizlikler yapılırken; Ulaşım Dairesi Başkanlığı ise yaptığı çalışmalarla mezarlıklarda sevdiklerini ziyaret edecek vatandaşlar için ek seferler düzenleyecek. Vatandaşlar her bayram olduğu gibi bu bayramda da Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile ulaşımdan yüzde 50 indirimli olarak faydalanacak. Arife günü ve bayram süresince Büyükşehir Belediyesi önünden saat 08.00 ve 17.00 arası Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıklarına saat başı otobüs seferleri düzenlenecek. Parkomatlar ücretsiz olacak.

Başkan Yüce Donatım Park’ta bayramlaşacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehir genelinde gerçekleştirilecek bayramlaşma törenlerine katılacak. 4 Haziran Salı günü Donatım Park’ta gerçekleştirilecek Toplu Bayramlaşma Töreni’nde kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaşacak. Daha sonra çeşitli bayramlaşma programlarına katılacak.

Nöbetçi birimler hizmete devam edecekler
Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli alanlarında hizmet sunacak nöbetçi birimler vatandaşların bayram süresince sıkıntı yaşamamaları için görevde olacak. Vatandaşlar cenaze hizmetleri için Alo Cenaze 188 numaralı telefonu, içmesuyu ve kanalizasyon ile ilgili sorunları için Alo Su Arıza 185’i arayabilecek.  Büyükşehir Haber Merkezi 277 54 54 numaralı telefon üzerinden hizmet sunacak. Vatandaşlar Ulaşım Dairesi ile ilgili Hareket Amirliği’nin 277 54 23 numaralı telefonu üzerinden dilek ve isteklerini iletebilecek. Yangın ihbarları içi Büyükşehir İtfaiyesi’ne Alo 110 numaralı telefon üzerinden ulaşım sağlanabilecek.

Mezarlıklar temizlendi
Şehir genelinde 523 mezarlıkta bayram öncesi bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Mezarlık içi yollarının bakım ve temizliği yapıldı. Ağaçlar budandı, çimler biçildi, çevre düzenlemeleri tamamlandı. Vatandaşların sevdiklerinin mezarlarını ziyaret edebilmeleri için gerekli hazırlıklar yapıldı. Kırılan ve deforme olan alanlar onarıldı. Bayram tatili süresince cenaze hizmetleri 24 saat boyunca devam edecek.

Ücretsiz otobüs seferleri
Mezarlık ziyaretinde bulunacak vatandaşlar için bayram namazının hemen ardından 30 cami önünden belediye otobüsü kaldırılacak. Emirdağ Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan Camii, Mecidiye Camii, Yeni Camii, Kavaklı Camii, Sezginler Camii, Karaosman Camii, Karaman Camii, İhsaniye Camii, Şeker İstiklal Camii, Şeker Camlı Camii, Ali Kuzu Camii, Valide Camii, Güllük Camii önünden, Erenler Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Donatım Camii, Aziziye Camii, Gıyasettin Benli Camii, Küpçüler Camii, Yeşiltepe Camii, Erenler Merkez Camii, Bahçeli Camii, Yeni Eren Camii ve Güllük Camii önünden, Serdivan Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri ise; 32 Evler Hacı Bayram Camii, Yıldız Camii, Karşıyaka Camii, Yeşil Camii (Kazımpaşa Yolu), İbrahim Ağa Camii, Albay Şükrü Arıcı Camii, Çark Sanayi Eren Camii, Medine Camii ve Bahçelievler Merkez Camii önünden hareket edecekler.