Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Toplam 50 araç ve 120 personel ile 12 bölgede karla mücadele alışmalarımız aralıksız devam edecek. Olası buzlanmalara karşı güzergâhlar sürekli tuzlanacak. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için 24 saat hizmette olacağız” dedi. Oktar ayrıca sürücülerden kar lastiği takmaları konusunda duyarlılık beklediklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri görev yapacakları bölgelere ulaştı. Meteorolojinin yoğun kar yağışı uyarısının ardından hazır bekletilen ekipler ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına 7/24 çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

120 Personelle Sahadayız
Ali Oktar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Şehrimiz için yapılan 4 günlük yoğun kar uyarısının ardından ekiplerimiz çalışmalarına derhal başladı. Tüm büyükşehir sınırlarında ekiplerimiz hazır bir şekilde bekliyorlar. Toplam 50 araç ve 120 personel ile 12 bölgede karla mücadele alışmalarımız aralıksız devam edecek. Araçlarımızın hepsi son teknoloji ekipmana sahip. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl ilçe belediyelerimiz ve diğer paydaşlarımızla eşgüdümlü olarak çalıştık.”

Sorun Yaşanmayacak
“Geçen yıl Büyükşehir sınırlarının tüm il sınırlarını kapsamasının ardından ilk kez karla mücadele konusunda öncülük Büyükşehir Belediyemize aitti. Ancak hazırlık çalışmalarımız, koordinasyon ve iş bölümü ile hamdolsun 16 ilçemizde sorunsuz bir kışı geride bıraktık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda Taraklı’dan Kaynarca’ya, Hendek’ten Sapanca’ya kadar karla mücadelede sorunsuz bir dönem geçirdik. Hemşerilerimizin mağduriyet yaşamaması adına bütüncül bir anlayışla çalıştık. Bu kış da 16 ilçemizde sahadayız, ekiplerimiz hazır, inşallah sorun yaşanmayacak.”

Kar Lastiği Uyarısı
“Yalnızca karla mücadele konusunda değil, olası buzlanmalara karşı da önlemlerimizi aldık. İlçe belediyelerimiz ile ortaklaşa bir şekilde arterlerin ulaşım güvenliğini sağlayacağız. Bu doğrultuda hem meteorolojik veriler hem de ekiplerimizin tespitleri doğrultusunda arterler tuzlanmaya devam edecek. Ancak önemli bir konuya temas etmek istiyorum; sürücülerimiz kış lastiği konusunda lütfen daha duyarlı olsunlar. Böylece sürücülerden kaynaklı olumsuzlukları da bertaraf etmiş oluruz.”