Büyükşehir Belediyesi Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödüllerinde projeleri ile yer aldı. SAYPORT, Sakaryapark, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi ve Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı farklı kategorilerde ödüle layık görüldü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri programında yer aldı. Beşiktaş’ta gerçekleştirilen dev organizasyonda 250 proje arasında Büyükşehir Belediyesinin 4 projesi farklı kategorilerde ödüle layık görüldü. Organizasyonda Afet Yönetimi, İmar, Şehircilik ve Estetik, Kurumsal Yönetim ve Gelişi, Kültür ve Sanat, Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Altyapı Hizmetleri, Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri, Ar-Ge ve İnovasyon kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.

4 Farklı Kategori
Büyükşehir Belediyesinin Vatandaş Odaklı Kent Yönetimi Modelinin Kurulması Projesi olan SAYPORT, Ar-Ge ve İnovasyon alanında birinci oldu. Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, Kültür ve Sanat alanında ikinci olurken; Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı da İmar, Şehircilik ve Estetik kategorisinde ikincilik elde etti. Yeşil Alan ve Çevre Kategorisinde ise; Sakaryapark projesi üçüncü olmaya hak kazandı. Ödülleri Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın elinden aldı.