Sakarya Büyükşehir Belediyesi BELPAŞ işletmeciliğinde Sakarya’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na yolcu taşıyan HAVASAK’lar 1 yılda 7 bin 500 sefer, 53 bin yolcuyla büyük ilgi görerek en çok tercih edilen ulaşım araçlarından birisi oldu.

Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda hayata geçirdiği yeni uygulamalarla vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor. Güçlü ve sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmak için gündüz-gece demeden çalışan Büyükşehir’in havaalanına ulaşım sorununu çözüme kavuşturduğu HAVASAK’lar büyük bir teveccüh kazandı. İl dışı ve yurt dışına gidecek olan Sakaryalı yolcuları taşıyan HAVASAK otobüsleri, kısa sürede en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biri haline geldi.

1 yılda 7 bin 500 sefer, 53 bin yolcu
İşletmeciliğini Büyükşehir iştiraki BELPAŞ’ın yaptığı HAVASAK’lar, yolcu taşımaya başladığı 2020 yılı Eylül ayından bu yana 1 yılda toplamda 7 bin 500 sefer yaptı. Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali-Sabiha Gökçen Havalimanı arası yapılan seferlerde 53 bin yolcu HAVASAK’ı tercih etti. Sakarya’dan havayoluyla seyahat edecek vatandaşların  yoğun ilgi gösterdiği hizmet, 12 aylık sürede şehirde büyük bir memnuniyet oluşturdu.

HAVASAK, çözüm oldu
BELPAŞ’tan yapılan açıklamada, “Sakarya’nın ulaşım noktasında önemli sorunlarından biri olan havalimanı ulaşımını çözüme kavuşturan HAVASAK’lar şehrimizde çok sevildi. Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu uygulama sayesinde yolcular 2 ve hatta 3 vesayet yaparak ulaştıkları havalimanına, terminalden uygun fiyata tek seferle taşınıyor. Ayrıca şehirdeki birçok noktadan yolcuları servislerimizle alıp, terminale götürüyoruz. Çok uygun fiyata bulundukları noktadan aldığımız yolcularımız, hizmetimizden büyük memnuniyet duyuyor. HAVASAK’ı en çok tercih edilen ulaşım ağı yapan halkımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Farklı noktalardan servis hizmeti, günde 24 sefer
Terminalde gece 03.00’da sefere başlayıp 20.00’a kadar 12 gidiş ve 12 geliş olmak üzere günde toplamda 24 sefer yapan Büyükşehir HAVASAK Kent Meydanı, Erenler, Kampüs, Serdivan ve Kuzey Terminali gibi güzergahlardan servis hizmeti de sunuyor. HAVASAK için bilet satışı Kent Meydanı, SBB Terminali, Kuzey Terminal, Şal Sokak, Erenler Patates Hali ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yetkili noktalardan yapılıyor. Ayrıca havasak.com.tr adresi üzerinde de online bilet alımı gerçekleştirilebiliyor.