Büyükşehir Belediyesi gençlerin merakla beklediği Tiyatro Okulu için güzel haberi paylaştı. Usta oyuncular Hacı Ali Konuk, Eray Yasin Işık ve Hakan Bulut’un koordinatörlüğünde Tiyatro Okulu başlıyor. Ön kayıtlar 19 Eylül Pazartesi günü alınacak. 11-12 Ekim tarihlerinde katılımcıların belirlenmesi için sınavlar yapılacak. İki dönem halinde 24 hafta sürecek eğitimlerle yeni tiyatro oyuncuları yetişecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin arasına Tiyatro Okulu’nu da ekliyor. 19 Eylül Pazartesi günü ön kayıtların başlayacağı ve 18 yaş üstü kişilerin kayıt yaptırabileceği Tiyatro Okulu,  24 hafta boyunca devam edecek. Ön kayıtlar 10 Ekim Pazartesi günü sona erecek ve başvuruların seçimi için yapılacak sınavlar 11-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Usta oyuncular Hacı Ali Konuk, Eray Yasin Işık ve Hakan Bulut genç tiyatrocuların yetişmesi için gerçekleştirilecek okulun eğitmenleri olacak.

24 hafta sürecek
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu, 18 Ekim Salı günü başlayacak. Eğitimler ise her hafta Salı ve Çarşamba günleri 19.00 ile 22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar iki dönem halinde 12’şer hafta olmak üzere toplam 24 hafta eğitim alacak. Eğitimlerin ilk dönemi 4 Ocak Çarşamba günü sona erecek. İkinci dönem ise 24 Şubat Salı günü başlayacak ve 12 Nisan Çarşamba günü dönem tamamlanacak. 14 Nisan Cuma günü ise Tiyatro Okulu öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşayacak. Ön kayıtların ardından 11-12 Ekim tarihlerinde katılımcıların belirlenmesi için sınavlar yapılacak. Tiyatro Okulu, AKM’de gerçekleştirilecek.

Kesin kayıtlar 13-18 Ekim
Öğrencileri belirleyecek yüz yüze sınavda katılımcılar kendi seçecekleri iki farklı tiyatro oyunundan birer tiradı ezberleyerek oynaması istenecek. Sergileyecekleri tiradların ait olduğu oyunların, yazar ve dönem bilgilerine hâkimiyet bilgileri ölçülecek. Sınav jürisi tarafından verilecek olan doğaçlamaları yapmaları istenecek. Bu sınavlarda başarılı olan isimler kesin kayıtlarını 13-18 Ekim tarihleri arasında kimlik belgesi fotokopisi ile yaptırabilecek. Tiyatro Okulu’na ilişkin ayrıntılı bilgiye ise Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Şehir Tiyatrosu Şube Müdürlüğü’nün 444 40 54 – 3434 dahili numaradan alınabilecek.

Kayıt için tıklayınız