Büyükşehir 40 Bin Kişi ile Görüştü

7300 haneye ziyaret
Hane halkı anket çalışmaları kapsamında yaklaşık 7300 haneyi ziyaret ettiklerini vurgulayan İsmail Yolcu, “Hane halkı anketlerimizdeki temel amaç vatandaşlarımızın ulaşım alışkanlıklarını tespit etmek ve ulaşım konusunda eğilimlerini ve taleplerini almaktır. Uzun süreli ve 24 sorudan oluşan bir anket gerçekleştirdik. Gittiğimiz her kapıdan geri çevrilmedik ve hep olumlu cevaplar aldık. Bu sonuç, Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın ulaşıma gösterdiği ilgiyi de ayrıca gösteriyor. Şuanda anket sonuçlarını bilgisayara aktarıyoruz ve anket değerlendirmeleri devam ediyor. Yine anket çalışmalarımız kapsamında, araç, bisiklet sürücüleri ve yayalarla da buluşarak onlarla anket çalışması yaptık ve o anketlerimiz de tamamlandı.” şeklinde konuştu.

Modellemeye geçiliyor
Yüz yüze yapılan görüşmelerde toplamda 40 bin kişiye ulaştıklarının altını çizen Yolcu, “40 bin vatandaşımızdan alınan veriler Ulaşım Ana Planı için çok önemli ve değerlidir. Bu rakam hedeflediğimizin de üzerinde gerçekleşen bir rakam olmuştur. Ulaşım alanında atılacak önemli adımları, anketlerimizden çıkan sonuçlar belirleyecek. Çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi modellemeye geçeceğiz. Eylül ayından itibaren de kavşak sayımlarına başlayacağız. Öngördüğümüz ve planladığımız zamanın çok önündeyiz. Bu başarı, Ulaşım Ana Planı yüklenicisi Mescioğlu firmasının ve vatandaşlarımızın üstün gayretleri ile olmuştur. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de planladığımız çalışmalarda bir sıkıntı yaşamadan çalışmalarımıza devam edeceğimizi düşünüyorum.” dedi.


Sakaryalılara Teşekkür
Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti; “Anket çalışmaları, şehrimizin geleceği için çok önemli bir çalışma. Bu çalışma toplu ulaşım planlamasını etkileyecek. Aynı zamanda yol, kavşak düzenlemeleri için yapacağımız çalışmalarımızda bir altyapı olacak. Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Planladığımız çalışmalar bu çalışmayla da kalmayacak. Yeni projelerimiz de tüm hızıyla devam edecek. Toplu ulaşım konusunda da önümüzdeki dönemde de çok önemli ve büyük bir hamle planlıyoruz. Otobüsler aldık ve almaya da devam ediyoruz. Önümüzde 4’ü körüklü 24 otobüsün teslimi var. Şehrimizde toplu ulaşım açısından önemli bir rahatlama ve kalite söz konusu olacaktır. Vatandaşlarımızdan beklentimiz araçlarımızı daha çok kullanarak kaliteyi yaşasınlar. Çalışmalarımız hayırlı uğurlu olsun. Hedefimiz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi ve en kaliteli hizmetleri sunabilmektir.”