Büyükşehir Belediyesi 3 bin yıllık kültür Yağcıbedir el dokuma halısının ilk üretimini gerçekleştirdi. Başkan Ekrem Yüce, “Satın alma garantili olarak gerçekleştirdiğimiz Yağcıbedir halısı üretimi çalışmalarımız hızla devam edecek. 3 bin yıllık kültüre sahip olan halımızın kültürüne sahip çıkıyor, kardeş şehir Sındırgı Belediyesi ile beraber işbirliği ve kültürel çalışmalarımızı artarak devam ettiriyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 3 bin yıllık kültür olan Yağcıbedir el dokuma halısının ilk üretimini gerçekleştirdi. Büyükşehir kasım ayı meclis toplantısında Balıkesir ili Sındırgı İlçe Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması kararının alındığı ve Başkan Ekrem Yüce’nin meclis toplantısında dile getirdiği satın alma garantili Yağcıbedir halılarının üretimine başlandı. Büyükşehir tarafından Sındırgı ilçesine gönderilen 10 kişilik ekip uzman eğitmenler tarafından bir hafta boyunca işin inceliklerine ve tekniklerine yönelik eğitim aldıktan sonra ilk halı üretimini gerçekleştirdi.

İlk üretim gerçekleştirildi
3 bin yıllık kültüre sahip olan Yağcıbedir el dokuma halısının kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak adına Büyükşehir olarak çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Her bir deseninde hikâye gizli özel bir halı olan ve yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Yağcıbedir halılarının şehrimizde üretilmesine kasım ayı meclis toplantısında aldığımız kararla başlatmıştık. Bu kapsamda oluşturduğumuz 10 kişilik ekibimiz Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde ki uzmanlardan işin tekniklerine ve inceliklerine dair kapsamlı eğitim aldılar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra Ofis Sanat Merkezi’mizde kurduğumuz atölyede ekiplerimiz çalışmalarına başladı. 10 kişilik ekibimiz toplam 12 bin 600 ilmek atılan ilk Yağcıbedir halısı üretimini gerçekleştirdi. Satın alma garantili olarak gerçekleştirdiğimiz Yağcıbedir halısı üretimi çalışmalarımız hızla devam edecek. 3 bin yıllık kültüre sahip olan halımızın kültürüne sahip çıkıyor, kardeş şehir Sındırgı Belediyesi ile beraber işbirliği ve kültürel çalışmalarımızı artarak devam ettiriyoruz” dedi.