Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde 11 milyon fidan dikme etkinliği kapsamında Ferizli Fehmi Ata Çamlık Mevkii Mesire Alanı’nda düzenlenen açılışla Sakarya’da 87 bin fidan toprakla buluşturuldu. Etkinliğe katılan Başkan Yüce, “Sakarya’mızda 87 bin, Türkiye’de 11 milyon fidanın toprakla buluşması ile bugünün fidanları yarının nefesi olacak” derken; Vali Nayir, “Bu amaca hizmet eden her faaliyete önem veriyor ve destekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla yurt genelinde başlatılan 11 milyon fidan dikme etkinliği kapsamında Sakarya’nın Ferizli ilçesinde gerçekleştirilen törene katıldı. Türkiye’de 2 bin 23, Sakarya da ise 36 farklı noktada gerçekleştirilen etkinlik saat 11.11’de yurt genelinde eş zamanlı olarak başladı. Etkinliğe katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar açılış konuşmalarının ardından el ele gönül gönüle dünya rekoru için hep birlikte fidan dikti. Programda Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya’ya katkı sağlayacağız
Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Yurt genelinde aynı anda 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak geleceğimize nefes olacağız. Bugün burada tüm Türkiye de olduğu gibi Sakarya’da da 36 farklı noktada 87 bin fidan dikerek sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya da katkı sağlayacağız. Ülkemiz ve dünyamız için önemli olan bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Geleceğin teminatı fidanlar
Başkan Ekrem Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen fidan dikme bayramımız hayırlı olsun. Yeni bir Sakarya için, umut için hep beraber bu güzelliği paylaşmaktan dolayı her birinizi yürekten tebrik ediyorum. Sakarya’mızda 87 bin, Türkiye’de 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını tebrik ediyorum. Yeryüzündeki bütün gençlerimiz bizim için birer fidan. İnşallah hem bugün ektiğimiz fidanlar hem de gençlerimiz güzel bir geleceğin teminatı olacaklar. Her birinizi saygıyla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

Yaş ağaç cana benzer
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz “Bugün bayram ve bu bayramınızı tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını size aktarıyorum. Bugünün ne kadar anlamlı olduğunu burada buluşmamız gösteriyor bize. İnşallah sizlerle birlikte burada bir dünya rekoru kıracağız. Bizim medeniyetimiz yaş ağacı cana eşit saymıştır. Bugün bizde bu canları toprağıyla buluşturup yarınlara nefes olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür eder Sayın Cumhurbaşkanımıza selamlarımı arz ederim” ifadelerini kullandı.

Ormanlar bizim zenginliğimiz
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün Türkiye’de birçok değişik yerde yapılan toprakla fidanı buluşturma faaliyetinin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ormanlar bizim zenginliğimiz ve kıymetlimizdir. Yüzde 43’ü yeşillik olan bir şehirde yaşıyoruz ve bu şansımızı korumalıyız. Bu yeşilliğimizi Sakarya’nın süsü olarak görüyoruz. Bu amaca hizmet eden her faaliyete önem veriyor ve destekliyoruz. Görüyorum ki çocuklarımızda geleceğe ait önemli bir etkinliğin parçası olmak için gelmişler. Bu faaliyetin bir parçası olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.