Büyükşehir Sosyal Gelişim Merkezi tarafından çalışanlara yönelik düzenlenen Gelişim Atölyesinde başvurular başladı. 6 konu başlığında gerçekleştirilecek olan proje kursiyerlere yoğun stres oluşturan durumlarla baş edebilme becerisi kazandırmayı hedefliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi çalışanlara yönelik bir projede daha çalışmalarına başlıyor. ‘Pozitif Yaşam ve Ritim’ başlığı altında gerçekleştirilecek proje hakkında bilgiler veren Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “6 konu başlığından oluşacak olan projemize çalışan ve kendini stres altında hisseden tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Başvurularımız başladı. Detaylı bilgi almak isteyenler 444 40 54 (dahili: 3714) numaralı telefonu arayabilirler” diye konuştu.

Pozitif Yaşam ve Ritim
Karapınar, “Çalışma hayatının ve yaşamın gerekliliklerinin neden olduğu birçok olumsuz duruma maruz kalmaktayız. Bu durumlar insan psikolojisi ve fizyolojisi üzerinde baş etmekte zorlanılan, kontrol edilemeyen bazı olumsuz davranışlar oluşturmaktadır. Aşırı stres altında olmak; kişilerde öfke kontrol kaybı, algı bozuklulukları gibi psikolojik kökenli bireysel sorunların yanı sıra aile içi huzursuzluklara hatta daha ileri boyutu ile boşanmalara sebep olmaktadır. Bu durumlardan yola çıkarak “Pozitif Yaşam ve Ritim” projesi ile kişilere gün içerisinde yaşadıkları yoğun stres yaratan durumlarla baş edebilme becerisi kazandırmayı amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.

6 Farklı Konu
Betül Karapınar, “Projemiz 6 konu başlığından oluşmaktadır. İş ve Aile Dengesi, Nefes ve Gevşeme Egzersizleriyle Stres Yönetimi, Öfke Yönetimi, Duygu Çalışmaları, Evlilik Öncesi ve Sonrası Çiftler Arası İletişim ve Ritim derslerimizin konu başlıklarını oluşturuyor. Pratik uygulamalarla devam edecek olan bu projemize tüm çalışan ve kendini stres altında hisseden vatandaşlarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.