Bisiklet Yolu Güzergâhı Belirlendi…

Toplu taşıma hatları tespit edildi
Sakarya’da Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayı’nın ikincisini de tamamlandı. Birincisi 26-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Sakarya-Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması” çalıştayı serisinin ikincisi 7-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. İki çalıştay arasındaki 5 haftalık süre içerisinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, AR-GE, İmar, Fen İşleri ve Çevre Koruma Daireleri ve EMBARQ-Sürdürebilir Ulaşım Merkezi ile birlikte pilot güzergâhla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Bu çalışma çerçevesinde, pilot güzergâh boyunca kavşaklarda motorlu araç, bisiklet ve yaya sayımları, şeker fabrikası çalışanlarına yolculuk anketleri, proje paydaş analizi, seyahat ve hız etütleri yapıldı, yol üstü park yerleri ve sorunları, güzergâh boyunca arazi kullanımı, kaza verileri, güzergâhı kullanan toplu taşıma hatları tespit edildi. Çalıştayın ilk gününde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nden Şehir Bölge Planlamacısı Fuat Özkan ve EMBARQ-Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi’nden Ulaşım Mühendisleri Burhan Kocaman ve Şefik Elbeyli, iki çalıştay arasında yapılan çalışmaları özetleyen birer sunum gerçekleştirdiler. Çalıştay süresince, toplanan veriler ayrıntılı olarak incelendi ve bu veriler ışığında güzergâhla ilgili on tasarımlar yapıldı. Ayrıca paydaş analizleri yapılarak projede birlikte çalışılacak olan kurum ve kuruluşlar tespit edildi. Çalıştay sonrası bisiklet yolunun güzergâhı ve bisikletlerin park edileceği noktalar tespit edildi.

Bisiklet parkları yapılacak
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Fatih Turan,  Bir sonraki çalıştaya kadar bisiklet yolları tasarımını tamamlayacağız.  Proje paydaşlarıyla iletişime geçerek, proje iletişim planı çıkaracağız. Son çalıştayı 15-17 Eylül tarihleri arasında yapacağız ve projeye son şeklini vereceğiz. Güzergâh Yazlık Köprüsü’nden başlıyor, Şeker Fabrikası, Atatürk Stadyumu ve Kent park istikametine doğru devam ediyor. İkinci geçitte ikiye ayrılacak olan yoldan Milli Egemenlik ve Kudüs Caddesi kullanılarak Bulvar’a ulaşılacak. Proje kapsamında Kent Park, Şeker Fabrikası ve Bulvar gibi noktalarda bisiklet parkları yapılacak” dedi.