Başkan Ekrem Yüce, 1000’i aşkın bisikletliyle birlikte ‘Trafikte Bisikletliyi Fark Et’ mottosuyla 8. Geleneksel Bisiklet Turunda pedal çevirdi. Pedallar Demokrasi Meydanı’ndan Sakarya Park’a çevrildi. 10 bisikletin çekilişle sahiplerinin olduğu günde konuşan Başkan Yüce, “Dünya Bisiklet Şehri Sakarya’da bisiklete yönelik çalışma ve organizasyonlar devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği ve Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği işbirliği ile Trafik Haftası kapsamında düzenlenen 8. Geleneksel Bisiklet Turu yoğun katılımla gerçekleşti. ‘Trafikte Bisikletliyi Fark Et’ sloganıyla Demokrasi Meydanı’nda başlayan tur, Sakarya Park’ta sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliği yaptığı bisiklet turuna Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akar, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ve 1000’i aşkın bisikletseverler katıldı.

10 bisiklet sahiplerinin oldu
10 bisiklet çekilişle sahiplerinin olurken, Bisiklet Dostu Şehir unvanına sahip sayılı şehirlerden olan Sakarya’da bisiklet turuna gösterilen ilgi yüzleri güldürdü. Başkan Ekrem Yüce, bisikletseverlerin hediye bisiklet isteğine de kayıtsız kalmayarak, düzenlenecek yeni organizasyonlarla yeni bisiklet hediye etmeye devam edeceklerini duyurdu.

‘Trafikte Bisikletliyi Fark Et’
‘Trafikte Bisikletliyi Fark Et’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce bisikletseverle birlikte pedal çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Park’ta yaptığı konuşmada, “Bu turun bizim için; Sakarya için önemi büyük. Bu tur Dünya Bisiklet Şehri Sakarya’da gerçekleştirildi. Malumunuz yaptığımız yatırımlar, düzenlediğimiz organizasyonlar ve hemşerilerimizin desteği sayesinde Sakarya’mız dünyada nadir şehirlerin sahip olduğu Bisiklet Şehri Unvanını almaya hak kazandı. Bu özelliği sayesinde hem ülkemizdeki ilk ve tek şehir olduk hem de dünyanın sayılı şehirleri arasında yerini aldı.  Bu başarı ve bu gurur Sakarya’nındır, Sakaryalılarındır. Sizleri yürekten kutluyor, tebrik ediyor ve destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

30’a yakın branşta 4 bine yakın sporcu
Yüce, “Spor tesislerimize önem gösteriyoruz. Bakımlarını yapıyor, ihtiyaç duyulan noktalarda yeni tesisler planlıyoruz. Bu tesislerimizde pek çok Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Her sene binlerce sporseveri şehrimizde ağırlıyoruz.  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 30’a yakın branşta 4 bine yakın sporcumuzla şehrimizi ve ülkemizi; ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil ediyoruz. Muadilleri yanında ülkemizin en iyilerinden olacak bir Off-road pisti inşa ediyoruz. Sadece ülkemizin değil bölgenin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir Kürek ve Kano Parkuru inşası için çalışmalarımız sürüyor. Bu projede bakanlığımızla birlikte hareket ediyoruz. İnşallah yakın zamanda projemizi hayata geçireceğiz” dedi.