Büyükşehir Kültür Sanat Etkinliklerinde yılın son programına konuk olan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, “Filistin’de seçimler olup, Hamas kazanınca ‘bunu saymıyoruz’ dediler. ‘Hamas terörist!’ Hani seçimlerden önce terörist değildi! Ne oldu? Suriye’de de durum aynı. O bölgede hangi örgüt kontrol dışı hareket ediyorsa hemen ‘terörist’ diyorlar. Çifte standardın geldiği seviyeye bakın!” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinliklerinde 2015 yılının son programı gerçekleştirildi. Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Türkiye Gündemi ve Güncel Meseleler’ konulu konferansta, Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi gerilimler ve Ortadoğu’da yaşanan kanlı süreç ele alındı. Programda Taşgetiren’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar oldu;

Hedef Sözde Demokrasi
“Büyük Ortadoğu Projesi, Ortadoğu’ya tırnak içerisinde demokrasiyi getirmeyi hedefliyordu. Hukukun üstünlüğünü ve kadın haklarını getirmeyi amaçlamıştı. Tamam, bunları getirelim. Arap Baharı süreci bir anlamda halk iradesinin siyasi iktidara yansıması süreciydi. Sonra birden bire ne oldu? Mısır’da demokratik seçimlerle iktidara gelen Müslüman Kardeşler ve Mursi, Sisi tarafından devrildi. Ve bu darbeyi Amerika demokrasiyi kurtarmak için yapılan bir darbe olarak niteledi. Çifte standardın geldiği seviyeye bakın! Baktılar ki Suriye’de de normal bir seçim olsa Esed gidecek ama yerine kim gelecek? Akıllarına takılan bu. Amerika istiyor ki; Suriye’de Mısır’dakine benzer (Müslüman Kardeşler-Mursi) bir iktidar ortaya çıkmasın. Başlangıçta Esed’e karşı Türkiye ile beraber hareket edildi. Bir süre sonra Amerika yan çizmeye başladı.”

Filistin’de Ne Oldu?
“Filistin’de ne oldu biliyorsunuz! Filistin’de Hamas seçimlere girdi. El Fetih ile demokratik bir mücadele verdi. Dünya ne dedi hatırlayın: ‘Filistin’de son derece demokratik bir seçim oluyor.’ Avrupalı gözlemciler müspet yorumlar yaptılar. Seçimler olup, Hamas kazanınca ‘bunu saymıyoruz’ dediler. ‘Hamas terörist!’ Hani seçimlerden önce terörist değildi! Ne oldu? Suriye’de de durum aynı. O bölgede hangi örgüt kontrol dışı hareket ediyorsa hemen ‘terörist’ diyorlar. Ve bu şekilde de bildiğimiz hadiseler cereyan ediyor.”

Batı’nın İslam’la Sorunu
“Bir gün Avrupalılar şunu konuştular. AK Parti askeri vesayetin sistem üzerindeki hegemonyasını kırınca şu yorumlar yapıldı. ‘Laik düzen anayasanın temeli. Ve bu düzen asker tarafından korunuyor. Acaba biz askeri vesayeti geriletirken İslamcıların önünü açmış olmayalım?’ Bunu tartıştılar. Bunu Özal için de dediler; ‘Özal eski İslamcıdır, İzmir’den Milli Selamet Partisi’nden aday olmuştur. Batı ile ilişkileri ilerleteceğim demesine güvenilmez’ dediler. Batı’nın her zaman İslam coğrafyasına bakışta sorunları olmuştur. Türkiye’ye bakışta da bu sorunlar çok rahat gözlenebilir.”