Memlekete hizmet için gündüz-gece yorulmadan çalışacaklarını belirten Yüce, “Durmak yok, yola devam edeceğiz. Sakarya’nın bir dünya şehri olması, her alanda söz sahibi haline gelmesi için çalışacağız. 120 projemiz bitti, 29 projemiz yakında bitecek ve ihaleye çıkacağımız yeni projelerimiz var” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı SGM’de gerçekleştirildi. Yüce’nin başkanlık ettiği toplantıda meclis üyeleri, komisyon başkanları ve ilçe belediye başkanları yer aldı. Toplantıda konuşan Başkan Yüce, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Büyükşehir’in projelerine değinirken 3 buçuk yıllık sürecin raporunu açıkladı. Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükşehir’e ait 725 milyon TL değerindeki 58 projeyi Sakaryalıların hizmetine sunduğunu ifade ederken ayıca son dönemde Sakaryalıların geleceği için 149 eser kazandırdıklarını belirtti. Bu projelerden 120’sini tamamlandığını ve 29’unun da süratle bitirileceğini vurguladı.

“Hizmette sınır yok, yorulmadan çalışacağız”
Sakarya’nın yarınları için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Yüce, “Sakarya’ya hizmetlerimiz devam ediyor. Yaptığımız çalışmaların ve projelerin şehrimiz için verimli, doğaya uygun, halkımızın yararına olmalarına çok dikkat ediyoruz.  . Göreve geldiğimiz günden itibaren toplam 149 projemiz için çalışma yaptık. Biliyorsunuz ki bizde hizmette sınır yok. Durmak yok, yola devam edeceğiz. Sakarya’nın bir dünya şehri olması, her alanda söz sahibi haline gelmesi için çalışacağız. 120 projemiz bitti, 29 projemiz ve ihale süreceğine gireceğimiz yeni projeler var. Vatandaşın en kaliteli hizmeti alması için üretmeye, hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı 58 eser
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Büyükşehir eserleri arasında Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Sokak Hayvanları Hastanesi, Yanık Fidan Teşhir Merkezi, İl Ormanı Tabiat Parkı düzenlemesi, Yazılım Park Projesi, Çilek Yetiştiriciliği Üretim Merkezi, Nehir Çikolata Üretim Merkezi, Kampüs Öğrenci Lokantası, Yağcıbedir Üretim Atölyeleri, Arıcılık Çiftliği, Yazlık Köprüsü, Hastalıklardan Ari Manda Çiftliği, Yeni Lunapark, Karadeniz’e Pedal Çevirelim, UTÇEM gibi projeler yer aldı.

Büyükşehir’den 20 eser
Öte yandan, Başkan Yüce’nin şehrin hizmetine sunulduğunu açıkladığı 120 projeyi Sakarya Köprülü Kavşağı, Arifiye Duble Yolu, Spor Ada Vizyon Otomobil Sporları Tesisi, Sakarya Katı Atık Entegre Tesisi, Sosyal Market, Aşevi, Ters Ev, Uçak Kafe Restoran, Sakarya Millet Bahçesi, Geyve Meydanı, Karaman Engelsiz Millet Bahçesi,  Karadeniz’e Pedal Çevirelim, Kenevir Üretim Sistemi, Geyve Ürün Toplama Merkezi, 18 otobüs, 1 greyder ve 2 kanal aracı, 62 devre mülk projesi, Mera Islahı, Acarlar Longozu gibi projeler oluşturuyor. Bunların yanında ulaşım alanında milyonlarca TL’lik yatırımla kısa sürede 1 milyon ton asfalt rekoru kırıldı. ‘Ulaşmadığımız tek bir nokta kalmayacak’ sloganıyla çalışan Büyükşehir, kırsalda ve merkezde bulunan tüm ulaşıma ağlarını sil baştan yeniledi, yenilemeye devam ediyor.

Büyükşehir SASKİ’den dev yatırımlar
SASKİ marifetiyle ise Sakarya’nın dört bir yanında her ilçede milyonlarca liralık yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon ile birlikte altyapı projeleri hayata geçirildi. Bunlar arasında Hendek Su kayıplarının Azaltılması, Kemaliye, Eskibıçkı, Sapanca, Taraklı, Geyve, Karasu, Adapazarı, Kocaali, Serdivan, Akyazı İçme Suyu Hatları Projeleri ile tüm ilçelerde kanalizasyon hattı projeleri, Hızırilyas İçme Suyu ve Atık Su Analiza Laboratuvarı Projesi gibi projeler yer aldı. Yapımı devam eden projeler arasında ise 3 milyar TL’lik Darıçayırı Barajı ve birçok ilçe altyapı projesi bulunuyor.

Tarımsal kalkınma hamleleri
Bunların yanında ise yapımı tamamlanan SERA A.Ş, Fidan A.Ş, BELPAŞ projeleri yer alıyor. Özellikle tarım ve hizmet sektöründe Yeşil Hazine Kenevir Üretim, Manda Çiftliği, Salep, Çilek, Safran, İstiridye Mantarı, Kozmetik Ürünler, Tıbbi Yağlar Üretim projesi ön planda. Ayrıca Sakarya Botanik, Yanık Fidan, BAHÇEM Satış Ofisi, Bal, Süt, Şifa, Kabak, Çay Evleri ön planda duruyor.

29 proje süratle hizmete açılacak
Yüce, konuşmasında ayrıca şehirde yapımı devam eden çalışmalara değindi. 29 projenin tam kapasiteyle sürdürüldüğünü ve yakında hizmete açılacağını ifade eden Yüce, “Bu projelerimiz arasında Yeni Otoban girişi, Vagon Kıraathanesi, Sakarya Ticaret Merkezi, Nehir Ada Projesi, Katlı Otopark Projesi, 48 Derslikli İmam Hatip Okulu, Zipline Projesi, Sakut 54, Maden Deresi Yenileme, Mollaköy Kürek ve Kano Parkuru, Geyve Sezai Karakoç Gül Bahçesi, Karaman GES, Darıçayırı Barajı İsale Hattı Projesi, Sakarya Süs Bitkileriyle Güzelleşiyor Projesi gibi projeler yer alıyor. En kısa sürede tamamlayıp şehrimizin yarınlara her yönüyle daha güçlü adımlar atması için hizmete alacağız. Biliyorsunuz ki bizde hizmette sınır yok. Elimizden gelenin en iyisini en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah alacağımız kararlar hayırlara vesile olur” dedi.

Meclis gündemi
Mecliste 1. maddeden 33. maddeye kadar (15 ve 22 komisyona iade) İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. 31. maddeden 33. maddeye kadar olan kısım plan bütçe komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 34 ve 35. maddeler ise hukuk komisyonuna geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi. 36. maddeden 48. Maddeye kadar olan bölüm ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. 49. madde ve 50. madde de Plan Bütçe Komisyonu’na havale yapıldı. Ayrıca 51, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 62, 63, 64, 65, 66 maddeler de oy birliğiyle kabul edildi. Son olarak 52, 60 ile 61. maddeler oy birliğiyle meclisten geçti. 67. ve 68. maddeler de Plan Bütçe Komisyonu’na iade edildi. 69. maddeden 73. maddeye kadar İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.