10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Sakarya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Basın toplumun yüzleşmesi, gazeteciler ise hayatın kalbidir. Sorumluluk duygusu, görev bilinci ile toplumu bilgilendiren; zaman, mekân, sıcak, soğuk gözetmeksizin zor şartlarda çalışan medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle Sakarya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Best Western Hotel’de gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Yüce’nin yanı sıra Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Müjdat Çetin, Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, yerel medyanın usta isimleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Görevi uğruna hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle yâd eden Başkan Yüce, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak karanfil takdim etti. Düzenlenen buluşma toplu fotoğraf çekimi sonrası hediye takdimi ile sona erdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüz kutlu olsun
Sözlerine fedakâr ve cefakâr basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak başlayan Başkan Ekrem Yüce, “İletişim çağında yaşıyoruz. Farklı iletişim kanalları, yazılı ve görsel medya ile dünyanın ve ülkemizin farklı noktalarından haberdar olabiliyoruz. Teknolojik yeniliklerle birlikte medyada yeni gelişmelere şahit oluyoruz. Bu gelişmelerin şehrimiz medya kuruluşlarında da önemli bir noktaya eriştiğini memnuniyetle takip ediyorum. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için çalışan, vatandaşlarımızın haber alma hakkını gözeterek fedakârca görev yapan, şehrimizin; sesi, eli, kulağı olan basın mensuplarımızla bir arada olmaktan, birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Basın toplumun yüzleşmesi, gazeteciler ise hayatın kalbidir. Bu duygularla sorumluluk duygusu, görev bilinci ile toplumu bilgilendiren; zaman, mekân, sıcak, soğuk gözetmeksizin zor şartlarda çalışan medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Basının yeri ve fikri şehrin gelişmesi için önemli
Göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkındaki bazı hususlara değinen Başkan Yüce, “Sakarya bizim sevdamız, çocukluğumuz, gençliğimizdir. Hamdolsun bu kadim şehre hizmet etme onuruna nail olduk ve sorumluluk bilincimizi hiç kaybetmedik. Şehrimizin ihtiyaç ve taleplerini asla göz ardı etmedik, Sakarya’ya değer katacak çalışmalar için kollarımızı sıvadık. Hemşerilerimizin yaşam standardını arttıracak, gelir düzeylerine katkı sunacak hizmetler geliştirdik. Devam eden mevcut çalışmaları tamamladık, tamamlamaya devam ediyoruz. Ayrıca ulaşım, çevre, eğitim, altyapı ve üstyapı da yeni projeler ürettik. Desteğinizi, öngörülerinizi, tecrübelerinizi hatta eleştirilerinizi çok önemsiyoruz. Çünkü bir şehrin gelişmesinde, kalkınmasında basının yeri de fikri de çok önemlidir. Hep birlikte Sakarya ortak paydasında başarıyla çalışmaya devam edeceğimizi temenni ediyorum. Sakarya’ya hizmet etmek bir onurdur, gururdur, şereftir. Sakarya’mız gelecek nesillerimize bırakacağımız en değerli mirastır” diye konuştu.