Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün çeşitli branşlarda faaliyet gösteren takım ve sporcuları başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Başarıların sıkı bir çalışmanın sonucunda geldiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Bayraktar, hedeflerinin daha çok başarı ve Milli Takıma daha çok katkı olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor farklı branşlarda elde ettiği başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor. Kulüp sporcularının Haziran ayı içerisinde başarılı sonuçlar elde ettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar, “Kano, Basketbol, Hentbol, Bisiklet, Atletizm ve Karate branşlarında yüzümüzü güldüren sonuçlar elde ettik. Sporcularımız hem kulübümüzde hem Milli Takım’da çok iyi performans sergiliyorlar. Sıkı bir şekilde çalışmanın meyvelerini en güzel şekilde alıyoruz. Spor şehri kimliğimizi en güzel şekilde taşımaya devam ediyoruz” diye konuştu

Milli Kanoculardan önemli başarı
22-25 Haziran 2017 tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan Avrupa 23 Yaş Altı Durgunsu Kano Gençler Şampiyonası’na katılan Milli Takım’da, Büyükşehir Belediyespor Kano Takımı sporcuları Mustafa Özmen ve Fahri Ayvaz da yer aldı. Türkiye Milli Kano Takımı yarışlar sonucunda Avrupa altıncısı olmayı başardı. Bu sonuç ile birlikte Büyükşehir sporcularının da yer aldığı Kano Milli Takımı 27-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Macaristan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme şansı yakalamış oldu.

Basketbolda bir ilk gerçekleşti
Büyükşehir Basketbol U16 ve U18 Takımları yaşadıkları Marmara Grubu Şampiyonluğu’nun ardından Anadolu Şampiyonluğu’na da ulaşarak Sakarya tarihinde bir ilki gerçekleştirdiler. Bu sonuçlar neticesinde Büyükşehir Basketbol’un U16 ve U18 Takımları Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde ederek önemli bir başarıya imza attılar.

Mini miniler Türkiye Şampiyonu
Mini Miniler Türkiye Hentbol Şampiyonası müsabakaları 11-15 Haziran 2017 tarihleri arasında Amasya’da düzenlendi. Muğla Milas Belediyespor, Amasya Atatürk Anadolu Lisesispor, Tokat Erbaa Belediyespor gibi takımları geride bırakan Büyükşehir Belediyespor Mini Mini Erkekler Hentbol Takımı Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Bisiklet ve Atletizmde madalya mücadelesi
Türkiye Bisiklet Federasyonu takviminde yer alan Kocaeli Dağ Bisikleti Kupası Yarışı 2 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak. Yarışta Büyükşehir Belediyespor Bisiklet Takımı sporcusu Deniz Deniz madalya kovalayacak. 22-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Macaristan’da yapılacak olan EYOP Avrupa Yıldızlar Atletizm Şampiyonası yarışlarında ise Büyükşehir Belediyespor koşucusu Umut Uysal, 100 metre, 200 metre ve 4x100 metre bayrak yarışlarında milli formayla mücadele edecek.

Karatede Dünya Şampiyonası Hırvatistan’da
Gençler Dünya Karate Şampiyonası müsabakaları 30 Haziran – 2 Temmuz 2017 tarihleri arasında Hırvatistan’da yapılacak. Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı sporcuları Berranur Erkan ve Muhammet Emin Güntekin’de Milli Takım’da yer alarak madalya şansı kovalayacaklar.

Milli katkı
Çalışmalarına tüm branşlarda sıkı bir şekilde devam ettiklerini belirten Külüp Başkanı Orhan Bayraktar, “İyi çalışınca başarılar da kaçınılmaz oluyor. Geçtiğimiz günlerde Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’da başarılarımıza atıfta bulunarak Sakarya’nın bir spor şehri olduğunu ifade etmişlerdi. Bizlerde bunu hemen hemen her spor dalında kanıtlayacak sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. İnşallah hem başarılarımızı arttırmaya devam edecek hem de sporcularımızı Milli Takımlarımıza yükselterek ülkemizin uluslararası spor arenasında başarılar sonuçlar elde etmesine katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.