Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı İstanbul’da gerçekleştirilen “Türkiye U16-U18 Salon Atletizm Şampiyonası’nda aldığı dereceler ile göz doldurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı, 20-23 Ocak tarihleri arasında İstanbul’daki Ataköy Atletizm Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye U16-U18 Salon Atletizm Şampiyonası’na katıldı. Şampiyonada Büyükşehir Belediyesi kız ve erkek sporcuları aldığı derecelerle göz doldurdu.

16 yaş altı şampiyonasında dört birincilik
16 yaş altı şampiyonada Zehra Oral 200 metre koşusunda, Beyza Baş ve Sıla Simay Harman sırıkla atlamada, Ceren Altıntaş üç adım atlamada birinci olurlarken, Ezgi Kol ise 60 metre engel koşusunda üçüncülüğü elde etti.

U18 yarışmasında da iki birincilik ve iki üçüncülük
U18 Türkiye Şampiyonası yarışlarında Umut Uysal 60 ve 200 metre yarışlarında yine birinciliği kimseye kaptırmayarak derecelerini geliştirdi ve Türkiye rekoruna bir adım daha yaklaştı. Zehra Oral 200 metrede ve Sıla Simay Harman da sırıkla atlamada Türkiye üçüncüsü oldular. Mine Kahraman gülle atma, Beyza Baş sırıkla atlamada dördüncülük elde ederken; Merve Kurtoğlu yüksek atlamada beşincilik, Fatih Kahveci 60 metre koşusunda altıncılığı, Zeynep Akça yedinciliği ve Şevval Niğdelioğlu 1500 metre koşusunda sekizinciliği elde ettiler.

Gurur duyduk
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar yaptığı açıklamada; “Elde ettikleri dereceler ve kazandıkları başarıdan dolayı Sakaryamız ve ülkemiz adına gelecek vaadeden sporcularımızla mutluluk duyduk. Başta Atakan Gündoğdu olmak üzere emeği geçen antrenörlerimiz ve tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.