Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Fuat Cebesoy’un vefatının 52. yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen sempozyuma katılan Başkan Ekrem Yüce, “Ali Fuat Cebesoy sadece asker değil hem devlet adamı hem de büyük bir siyasetçiydi. Bizlere ve gelecek neslimize düşen görev ise büyük komutanımız Cebesoy’un fikirleri ışığında yürümek olacaktır” dedi. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise Ali Fuat Paşa’nın fikirlerinden her zaman faydalanılması gerektiğini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve Belediyesi ve Geyve Kaymakamlığı tarafından Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Fuat Cebesoy’un vefatının 52. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen sempozyuma katıldı. Geyve Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Pamukova Kaymakamı Recai Karal, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Tarihi hafıza ile geleceğe yön vermek
Sempozyumda söz alan Başkan Ekrem Yüce, “Geyve ve Geyve Boğazı hem bizim için hem de tarih için büyük bir öneme sahiptir. Tarihin çizgilerinin çekildiği en önemli mekân Geyve’dir. Bu sebeple boğazı geçilmez yapan ve her zaman bunun için mücadele eden komutanımız Ali Fuat Cebesoy’u rahmetle anıyorum. Ali Fuat Cebesoy sadece asker değil hem devlet adamı hem de büyük bir siyasetçiydi. Bizlere ve gelecek neslimize düşen görev ise büyük komutanımız Cebesoy’un fikirleri ışığında yürümek olacaktır. Tarihi bilmek ve tarihten örnek alarak ve geçmişimizi önemseyerek geleceğimizi şekillendirmek mecburiyetindeyiz. Bu önemli günün hayırlı olmasını ve bu günü her zaman hayırla anmamızı dileyerek rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Korumak en asli görev
Böyle bir günde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Tarih bizim için önemli, tarihten her zaman ibret almalıyız. Bu ülke çok büyük mücadelelerden geçerek bu günlere geldi. Bu zor günlerden geçip bize emanet edilen bu kıymetli toprakların bütünlüğünü korumak bizim en asli görevimizdir. Genç neslimiz her zaman okuyarak öğrenerek bu mücadelesini sürdürmek zorunda. Kuva-i Milliye’nin büyük komutanlarından biri olan ve ilçemize ismini veren Ali Fuat Paşa’nın fikirlerinden her zaman faydalanmalıyız. Biz bize kalan hatıraları en güzel şekilde yaşatacağız. Bu hatıraları yaşatırken bize her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye de teşekkür ediyorum” dedi.