Büyükşehir Ulaşım Dairesi, bugün yapılan ALES sınavı için otobüs seferlerine ek düzenleme getirdi. Getirilen düzenleme sayesinde hiçbir öğrencinin mağduriyet yaşamaması için 4, 6, 21k, 22k, 24k, 26 ve 29 numaralı belediye hatları ile kısıtlama döneminde hayata geçirilen H hatları da çalışmalarını artırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bugün gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için şehir merkezi ve ilçelerden otobüs seferleri düzenledi. Sınava girecek öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına da Ulaşım Yönetim Merkezi, 153-1’e gelen çağrılara cevap vererek destek sağladı. 4, 6, 21k, 22k, 24k, 26 ve 29 numaralı belediye hatları ve H hatları ile de Büyükşehir, öğrencilerin sağ salim sınav merkezine ulaşmasını sağladı.

ALES için ulaşımlar sağlandı
Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bugün gerçekleştirilen ALES sınavı için toplu taşıma araçlarımız faaliyetlerine devam ettiler. 4, 6, 21k, 22k, 24k, 26 ve 29 numaralı belediye hatlarımız şehir merkezinden, H numaralı hatlarımız da ilçelerimizden gelen vatandaşlarımızı sınavlarına ulaştırdı. Otobüsü kaçıran vatandaşlarımız Ulaşım Yönetim Merkezi ile irtibata geçerek denetim ekiplerimizce sınav yerlerine bırakılmıştır. Sadece şehir merkezi değil aynı şekilde eş zamanlı olarak ilçelerimizde sınava giren öğrencilerimiz için seferlerimiz sağlanmıştır. Ayrıca Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız için ilçe merkezlerinden hareket eden H hatları çalışmalarına devam ediyor. İlave olarak şehir içi çalışan 15, 19k, 21c, 22c, 24, 25 ve 28 numaralı hatlarımız hafta sonları hizmet vermeye devem ediyor” denildi.