Akyazı’da 50 kilometreyi bulan güzergâhlarda sıkıştırılmış beton yol çalışmaları için ihaleye çıktıklarını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Kırsal yol ağlarında alternatif üreten uygulama ile Pamukova, Geyve, Taraklı ve Kocaali’de 80 kilometreyi bulan çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi de Akyazı’da çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi beton yol çalışmaları için yeni bir adım daha atıyor. İlk uygulamaları Pamukova’da yapılan daha sonra Geyve, Taraklı ve Kocaali ilçelerinde yapılan beton yol çalışmaları şimdi de Akyazı’da 50 kilometrelik güzergâhlarda gerçekleştirilecek. İhaleye ilişkin yapılacak değerlendirmelerin ardından çalışmalar başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı’da sıkıştırılmış beton yol çalışmaları ile güzergâhları yeni yüzlerine kavuşturacaklarını ifade ederek, kırsal yol ağlarında alternatif üreten uygulama ile Pamukova, Geyve, Taraklı ve Kocaali’de 80 kilometreyi bulan beton yol çalışmalarını tamamladıklarını dile getirdi.

80 kilometre tamam, 50 kilometre de Akyazı’ya yapılacak
Başkan Ekrem Yüce, sıkıştırılmış beton yol uygulamasının hızlı ve ekonomik olduğunu belirterek, “Pamukova’da ilk olarak gerçekleştirdiğimiz beton yol çalışmalarımızı ilçelerimizin taleplerini göre gündemimize aldık. Geyve ve Taraklı’da 37 kilometreyi bulan güzergâhları sıkıştırılmış beton yol ile yeniledik. Daha sonra ise şehrimizin kuzeyinde 40 kilometrelik çalışmamızı tamamladık. Hamdolsun beton yol uygulamamız 80 kilometreyi buldu. Tabi bu uygulamamız mahallelerimizin beğenisini kazandı ve talepler almaya başladık. Şimdi de Akyazı’da 50 kilometreyi bulacak bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. 46 bin 400 metreküp beton ile yenileyeceğiz. Dayanıklılığı test edilen, yerli kaynaklarla üretilen beton uygulamamızın Akyazı’ya, mahallelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Akyazı’da beton yol çalışmalarının gerçekleştirileceği mahalleler ise şu şekilde;
 

Taşburun-Yongalık        4,5 kilometre
Yongalık-Hanyatak       15.3 kilometre
Taşyatak-Beldibi            8,3 kilometre
Boztepe-Beldibi             4,8 kilometre
Mansurlar-Beldibi           4,8 kilometre
Güvençler-Çakıroğlu      2,6 kilometre
Çakıroğlu- E5                 0,9 kilometre
Çakıroğlu-Yörükyeri       6,1 kilometre
Haydarlar-E5                  1,7 kilometre
Kayabaşı-Beldibi             3,5 kilometre