Büyükşehir Belediyesi Akyazı SGM’de SABAH Arama Kurtarma Derneği tarafından Deprem Haftası’na yönelik eğitim semineri ve atölye çalışması düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi ve SABAH Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle ‘Deprem Haftası’na yönelik eğitim semineri ve atölye çalışması düzenlendi. Programda SABAH Arama Kurtarma Derneği ekibi Akyazı SGM’li çocuklara uygulamalı eğitimler verdi.

Amaç farkındalık uyandırmak
Program hakkında açıklamalarda bulunun Akyazı SGM Sorumlusu Hatice Kübra Yazaroğlu, “Bu etkinlikte amacımız, öğrencilerimizde farkındalık uyandırmak, onları deprem konusunda bilinçlendirmekti. Eğitim sonunda afete karşı daha tedbirli ve çeşitli önlemler alınması gerektiğini öğrendik. Bu konuda ailemizi ve çevremizdekileri de bilgilendirmemiz gerekir. Bizleri deprem konusunda bilgilendirdikleri ve uygulamalı eğitim verdikleri için SABAH Arama ve Kurtarma Derneği’ne çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.