Meteoroloji verilerine göre Sakarya’da beklenen yoğun kar yağışı öncesinde AKOM’da bürokratlarıyla hazırlıkları masaya yatıran Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü olumsuzluğun önüne geçmek adına teyakkuza geçtik. Ekip ve ekipman sayımızı da artırdık. İnşallah karla mücadele çalışmalarında 83 araç 180 çalışanımız ile aktif bir şekilde sahada olacağız. Ekiplerimiz, ekipmanlarımız ve yollar için tuzlarımız hazır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre şehirde beklenen yoğun kar yağışı öncesinde AKOM’da bürokratlarıyla buluştu. SASKİ Genel Müdür Vekili Ali Oktar ile AGDAŞ ve SEDAŞ yetkililerinin de yer aldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadeleye hazır olduklarının altını çizen Başkan Ekrem Yüce, ekip ve ekipman sayısını artırdıklarını dile getirerek, şehir merkezi ve kırsal mahallelerde 83 araç 180 personel ile karla mücadele çalışmalarını 7/24 anlayışıyla sürdüreceklerini dile getirdi.

83 araç 180 kişilik ekip
Başkan Ekrem Yüce, kurum bürokratlarından karla mücadele çalışmaları öncesinde yapılan hazırlıklara ilişkin bilgiler alarak, “Soğuk havalarla birlikte önümüzdeki günler şehrimizde kar yağışı bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü olumsuzluğun önüne geçmek adına teyakkuza geçtik. Ekip ve ekipman sayımızı da artırdık. İnşallah karla mücadele çalışmalarında 83 araç 180 çalışanımız ile aktif bir şekilde sahada olacağız. Ekiplerimiz, ekipmanlarımız ve yollar için tuzlarımız hazır. Ayrıca sayaç donmaları ve buzlanmalara karşı da 36 araç 45 personel ile kesintilerin önüne geçeceğiz” dedi.

Paydaşlarla ortak çalışma
Paydaş kurumlarla da ortak çalışma yürüteceklerini altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “Toplantımızda AGDAŞ ve SEDAŞ yetkililerimizle de görüştük. Büyükşehir Belediyesi olarak enerji arzının aksamaması adına Büyükşehir Belediyesi olarak desteğe hazırız. Kar yağışlarının herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması için tüm birimlerimiz aktif olarak görev alacak. İnşallah yağışlar afet değil, bereket getirecek. Kar yağışlarının Sapanca Gölü başta olmak üzere tüm su kaynaklarımızdaki su seviyelerinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Hassasiyet çağrısı
Vatandaşlara da hassasiyet çağrısında bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Araç sahibi vatandaşlarımızın seyahat ederken kış lastiklerinin takılı olması ile karlı havalarda takip mesafelerini korumalarını önemle rica ederiz. Aynı zamanda vatandaşlarımız zaruri durumlar haricinde dışarı çıkmayarak çalışmalarımıza destek olabilirler. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm ekip arkadaşlarımızla vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi. Yüce ayrıca sokakta kalan kimsesiz vatandaşların ALO 153 hattına bildirilmesini söylerken, sokak hayvanları için de ilgili birimlerin takip halinde olmasını söyledi.