4 bin 250 Sporcuya Eğitim Verildi4 bin 250 Sporcuya Eğitim Verildi4 bin

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Haziran - 7 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Yaz Spor Okulları sona erdi. Yaz Spor Okullarını başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri eğitmenleri tarafından verildi Yaz Spor Okulları, SGHS İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde; Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Söğütlü, Ferizli, Akyazı, Sapanca ve Karapürçek ilçelerinde belediye başkanlıklarının destekleriyle düzenlendi. Ücretsiz Yaz Spor Okullarında; Basketbol, Voleybol, Hentbol, Futbol, Güreş, Badminton, Tenis ve Masa Tenisi branşlarında 7-15 yaş grubundaki 4 bin 250 öğrenci, alanında uzman 75 eğitmen eşliğinde yeteneklerini geliştirme fırsatı buldukları gibi serbest zamanlarını da sporla değerlendirdiler.

Yaz spor okullarından Sakaryaspor altyapısına
Futbol branşında yetenekleriyle öne çıkan gençler Sakaryaspor altyapısına gönderildi. Altyapı hocalarının beğendiği sporcular bundan sonra Sakaryaspor’un geleceği için çalışacak. Basketbol, voleybol ve hentbol başta olmak üzere diğer branşlardaki öğrenciler de eğitmenlerin yönlendirmeleriyle çeşitli kulüplerin altyapılarına yönlendirildi.


4250 öğrenci
Yaz Spor Okullarının bir sonraki yıl yeni branşlarla daha fazla öğrenciye hizmet vermesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bu yıl 12’ncisini düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarının önümüzdeki yıl da öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu malzemelerin temin edilerek tüm ilçelerimizde yeniden açılması için planlamamızı şimdiden yapmaya başladık. 4 bin 250 öğrencimiz bu yıl bizimle birlikteydi. Önümüzdeki yıl hedefimiz bu sayının daha da üzerine çıkarak yeni branşlarda hizmet vermektir” dedi. 

Ailelere teşekkür
Büyükşehir Belediyesi’ne duyulan güvenden dolayı ailelere teşekkür eden İbrahim Aktürk, “Yaz Spor Okullarının açılmasında desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na, ilçe belediye başkanlıklarına ve SGHS İl Müdürlüğü’ne, etkinlikte görev yapan tüm eğitmenlerimize teşekkür ederiz. Özellikle çocuklarını etkinliğimize gönderen ailelere bize duydukları güvenden dolayı Büyükşehir Belediyesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.