Meteorolojinin yağış uyarısının ardından AKOM’da basın açıklaması yapan Başkan Ekrem Yüce, şehrin tamamını kapsayan bir anlayışla hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, “357 personel, 205 araç ve iş makinemizle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı hazırız. SAKUT bünyesinde bulunan gönüllü ekiplerimiz de ihtiyaç halinde ekiplerimizin yanında olacak. İnşallah rahmet berekete dönüşür ve afet olmaz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre şehirde beklenen yoğun yağış öncesinde AKOM'da açıklamalarda bulundu. Büyükşehir ve SASKİ bürokratlarıyla turuncu kodlu uyarı sonrası buluşan Yüce, hazırlıklarını tamamladıklarını, yağışlarda olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 sahada teyakkuz halinde olacaklarını söyledi. Başkan Yüce, vatandaşların da mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamasını ve tedbirli olmaları konusunda hassasiyet göstermelerini ifade etti. Çalışmalarda görev alacak ekipleri AKOM’dan görev yerlerine uğurlayan Yüce, kolaylıklar diledi.

Hazırlıklarımızı tamamladık
Başkan Yüce, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şehrimizde yarın sabah saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışların etkisini göstereceğini, metrekareye 50 kilograma kadar yağışın düşebileceği yönünde tahminlerde bulundu. Bu uyarıların ardından Büyükşehir Belediyesi olarak harekete geçtik. Afet Koordinasyon Merkezimizde bürokrat arkadaşlarımla birlikte hazırlıklarımızı değerlendirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak yağışlara karşı hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

357 personel 205 araç ile yağışlara hazırız
Yüce, “Hayat akışının aksamaması, can ve mal güvenliğinin sağlanması için azami hassasiyet gösterecek, 7/24 esasıyla hareket edeceğiz. 357 personel, 43 kazıcı yükleyici, 32 kamyon, 75 ekip aracı, 5 paletli ekskavatör, 17 kanal aracı ve 33 vidanjör olmak üzere 205 araç ve iş makinemizle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzlukları bertaraf edeceğiz. Vatandaşlarımızı da yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli olmaya davet ediyorum” diye konuştu.