SGM’de katıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, “3 beyaz dediğimiz un, tuz ve şeker vücudumuzun sağlığına zarar veriyor. Kalp krizi, felç ve kansere nedendir. Tüketmez isek şekerimiz yükselmez. Kalp krizi riski azalır. Felçler ve kanserler de önlenir. En önemlisi de bağışıklık sistemimiz güçlenir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Dengeli Beslen Sağlıklı Yaşlan’ konulu konferans düzenlendi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Prof. Dr. Canan Karatay konuşmacı olarak katıldı. Konferansta AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, şube müdürleri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Sağlıklı yaşam
“Sağlıklı yaşlanmayı değil, sağlıklı yaşamayı kabul ediyoruz. 3 beyaz un, tuz ve şeker vücudumuzun sağlığına zarar veriyor. Bütün rafine olmuş unlar, işlenmiş şekerler ve rafine tuzların hepsi sunidir. Un, tuz ve şekerden uzak durulması gerekir. Doğada 30 türlü yağ vardır ve bozulmadan vücuda girmesi lazımdır. 2 türlü yağ ise çok zararlıdır. Şeker hastalığı da asla genetik değildir. Bu hastalıklar önlenebilir. Tüm unlu, şekerli ve tuzlu gıdalar, kalp krizi, felç ve kansere nedendir. Tüketmez isek şekerimiz yükselmez vücuttaki yağlanma oranı artmaz. Kalp krizi riski azalır. Felçler ve kanserler de önlenir. En önemlisi de bağışıklık sistemimiz güçlenir. Bu hastalıklar asla genetik değildir.”

Kristal kaya tuzu ömrü uzatır
“Kaya tuzu sağlık nedenidir. Çünkü saftır. İşlem görmemiştir. Rafine görmemiştir. Hiçbir kimyasal içermez. Çevresel kirlenmeye maruz kalmamıştır. Kaya tuzu bilinenin aksine tuz değildir. Tansiyonu yükseltmez.  Vücudumuzun 92 elemente ihtiyacı vardır. Kaya tuzunda ise bu elementlerin 84 tanesi bulunur. 2000 bin yaşında olan zeytin ağaçları ürün vermektedir. Nedeni ise kaya tuzundan beslenmesidir. Kaya tuzu işlenmediği için çok faydalıdır. Hazmı kolaylaştır. Mide gazını ve yanmasını önler. Bütün minerallerin normal çalışmasını sağlar. Kristal kaya tuzu ömrü uzatır. Korkmadan kullanabiliriz. Aynı şekilde kaya tuzundan beslenen zeytin ağaçlarının ürünleri de vücudumuza çok faydalıdır. Zeytin en yararlı meyvelerden bir tanesidir. Zeytinyağı ise hayatımızdan çıkarmamamız gereken bir yağ türüdür.”