Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’ 11 Ekim Salı günü başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, kültür sanat sezonunun başladığı Ekim ayında Sakaryalıları 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ile buluşturacaklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor. 11 – 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek programlarda söyleşi ve imza günleri, paneller, şiir sunumları ve dinletiler alanında usta isimler tarafından Sakaryalıların beğenisine sunulacak. Kültür sanat sezonunu Ekim ayı ile birlikte açtıklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, tüm Sakaryalıları 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına davet etti.

25 Ulusal 7 Uluslararası Şair
İbrahim Aktürk, “Her yıl düzenli bir kültür sanat ajandası ile şehrimizin entelektüel geleceğine bir şekilde dokunuyoruz. Paneller, konferanslar, tiyatro gösterimleri gibi birçok başlıkta etkinlikler düzenliyoruz. Yeni dönem kültür sanat sezonunu da Ekim ayı etkinlikleri ile açıyoruz. Ayrıca bu ay 16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları da hemşerilerimizin beğenisine sunulacak. 25 ulusal 7 uluslararası şairin katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinliğimiz zengin bir içeriğe sahip olacak. Şiir Akşamları’na tüm kültür sanat dostları davetlidir” diye konuştu.

Etkinlikler Farklı Mekanlara Yayılacak
Aktürk, “11 – 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz etkinliklere farklı mekanlar ev sahipliği yapacak. İlk olarak açılış konferansımızı şiir dünyamızın önemli isimlerinden Hüsrev Hatemi ile gerçekleştireceğiz. Panel ve konferanslar, liselerde söyleşi ve imza günleri, Sakarya Üniversitesi ve Taraklı ilçesinde şiir sunumları gibi geniş bir yelpaze ile etkinliklerimizi şehrimizin farklı mekanlarına yayacağız. Programın son gününde de tüm şairlerin katılacağı ve Sapanca’da gerçekleştirilecek şiir sunumları ile etkinliğimizi sonlandıracağız.”

16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinlik takvimi şu şekilde:

11 Ekim SalıAçılış Konferansı / 19.00 – Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) – ‘Dünden Bugüne Şiirimiz’ Hüsrev Hatemi

12 Ekim ÇarşambaŞiir Sunumları ve Dinleti / 14.00 – Sakarya Üniversitesi – Melih Tuğtağ, Mahmoud Al Taweel, İsmail Kılıçarslan, Muhammed H. Bekri, Furkan Çalışkan, Fahredin Shehu, Mustafa Akar, Gökhan Ergür, Sıddık Ertaş, Şafak Çelik, Sevgi Yerlioğlu, Fazıl Baş

Dinleti: Enver Mete Aslan & Ricardo Moyano & Murat Süngü (Ud & Gitar & Viyolonsel)

Panel / 19.00 – Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) – ’15 Temmuz ve Türk Şiiri’ İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan, Mustafa Akar

13 Ekim PerşembeSöyleşi ve İmza Günü / 14.00 – Tes-iş Anadolu Lisesi – Şafak Çelik, Sevgi Yerlioğlu, Katitsa Kulavkova

Söyleşi ve İmza Günü / 14.00 – Erol Olçok Anadolu Lisesi & Serdivan Anadolu İmam Hatip Lisesi – Hüseyin Akın, Sıddık Ertaş, Elvedin Neziroviç

14 Ekim CumaSöyleşi ve İmza Günü / 14.00 – Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi – İhsan Deniz, Mustafa Muharrem, Aldo Kliman

Söyleşi ve İmza Günü / 14.00 – Vali Mustafa Büyük Kız İmam Hatip Lisesi - Nergihan Yeşilyurt, Zeynep Arkan, Naida Mujkiç

Şiir Sunumları ve Dinleti / 19.00 – Taraklı - Nadir Aşçı, Mahmoud Al Taweel, Dursun Güzel, Muhammed Hac Bekri, Nergihan Yeşilyurt, Fahredin Shehu, Sümeyra Yaman, Katitsa Kulavkova, Meryem Kılıç, Elvedin Neziroviç, Elyesa Koytak, Aldo Kliman, Ömer Yalçınova, Naida Mujkiç, İhsan Deniz, Mustafa Muharrem, A.Ali Ural, Hüseyin Akın, Zeynep Arkan

Dinleti:   Enver Mete Aslan  & Serkan Mesut Halili (Ud & Kanun)

15 Ekim Cumartesi – Final Programı / 18.00 – Sapanca – Şiir Sunumları

Dinleti: Hakan Dedeler &Meriç Dönük (Tanbur & Arp)

16. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nda Sakaryalılar ile buluşacak isimler ise şöyle;