Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi’nin (YADEM) düzenlediği Yaşlılar Haftası programında konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, “İnsan ömrü bir film şeridi gibidir. İçi doldurulursa, güzel hatıralar eklenirse, geriye bir iz bırakacak şekilde bereketli olursa insanın yaşlanmış olması büyük bir nimet sayılır. Yaşlılarımız da bizim en büyük nimetimizdir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Yaşlılar Haftası programı düzenlendi. Programda, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Çocuklara ve Yaşlılara Destek
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “7-14 yaş arası çocuklarımıza vermiş olduğumuz hizmetlerimiz ilçelerimizde sevgi ve mutlulukla devam ediyor. Bugün 10 bin çocuğumuza ücretsiz hizmet veriyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız engelli kardeşlerimizin de toplumda yer edinmeleri. Kendi ayakları üzerinde durabilmelerini ve topluma destek olmalarını istiyoruz. Yaşlılara olan hizmetlerimizi ‘Yaşlı Destek Merkezi’ çatısı altında topladık. Her ay yaklaşık olarak 600 yaşlımıza yardım ve hizmette bulunuyoruz” diye konuştu.

Başarı Dua ile taçlandırılır
Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Bu programda sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Burada bulunan bütün büyüklerimin dualarını almaya geldim. Konuşmama Peygamber Efendimizin bir sözüyle başlamak istiyorum. ‘Ey Rabbimiz Allah’ım, bize Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl. Bizleri Ramazan ayına kavuştur’ diyorum. İnsan ömrü bir film şeridi gibidir. İçi doldurulursa, güzel hatıralar eklenirse, geriye bir iz bırakacak şekilde bereketli olursa insanın yaşlanmış olması büyük bir nimet sayılır. Yaşlılarımızda bizim en büyük nimetimizdir. Anne ve babamızın duası bizi bereketlendirir, beladan ve kötülükten uzak tutar. Nice başarılı insanların arkasında bu dualar vardır. Belediyelerimiz yaşlılarımıza sahip çıkmanın yolunu öğrendiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na ve Davut Yüce’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.