Gençlerin trafik bilincini arttırmak amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Başlatacağımız yeni proje trafiğe yeni çıkan, araç kullanmaya kısa süre önce başlamış veya trafiğe çıkmaya hazırlanan genç sürücülerin trafik bilincini ve bilgisini arttıracak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi trafik bilincini arttırmak amacıyla yeni bir projeye daha imza atıyor. Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilecek projeyle genç sürücülerin trafik bilinçlerinin arttırılması amaçlanıyor. Projeyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruda bulunulduğunu ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, projeyle ilgili çalıştay yapılacağını açıkladı.

Projeye bakanlık desteği
Pistil, “Sakarya Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte örnek bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Sakarya Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Öğrenci Topluluğu ‘Trafik de Gelecek de Benim Elimde’ isimli projeyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruda bulundular. Bakanlığımız gerekli destekleri sağlayacağını açıklandı. İnşallah proje faaliyetlerini içeren bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Burada projemizi detaylı bir şekilde ele alacağız” diye konuştu.

Gençlerin trafik bilinci artacak
Projenin amacına ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Pistil, “Trafiğe yeni çıkan, araç kullanmaya kısa süre önce başlamış veya trafiğe çıkmaya hazırlanan genç sürücülerin trafik bilincini ve bilgisini artırarak erken yaşta bilinçli sürücüler olarak trafiğe çıkmalarını ve sürücülük hayatlarına bu minvalde devam etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Projede dezavantajlı kesimlere de yer var
Fatih Pistil, “Sakarya’da yaşayan 16-29 yaş arası gençlerin trafikte karşılaştıkları sorunları keşfetmek, bunlara çözüm önerileri sunmak ve bu yaş aralığındaki genç sürücüleri trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Bunların yanında engelli ve dezavantajlı bireylere günlük yaşantıları için temel trafik bilgi ve becerileri kazandırarak, bu kardeşlerimizin topluma katılmaları gibi hedefler de projemizin içerisinde yer alıyor. İnanıyoruz ki inşallah projemiz hayata geçtiğinde önemli bir boşluğu dolduracak” şeklinde konuştu.