Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri tarafından ‘Mevlana Haftası’ etkinlikleri düzenlenecek. Murat Kıroğlu, “9-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Mevlana Haftası’ anma etkinliklerine tüm halkımız davetlidir” dedi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ‘Mevlana Haftası’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek. Mevlana Celaleddin Rumi’nin 744. vuslat yıldönümü amacıyla düzenlenen etkinliklere Adapazarı, Sapanca, Akyazı ve Geyve SGM ev sahipliği yapacak.

Anma programları
Etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Mevlana Haftası etkinlikleri 9 Aralık Cumartesi günü Adapazarı SGM’deki sergi açılışı ve ney dinletisi ile başlayacak. Çocuk Kulüpleri Resim sınıfı öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Sevgiyi Aramak’ isimli resim sergisinin açılış programı saat 12.00’da gerçekleşecek. Sergini ardından Ney sınıfı öğrencilere misafirlere hoş bir dinleti sunacak. Mevlana Haftası anma programı, saat 17.30’da Çocuk Kulüpleri Türk Müziği Çocuk Korosu, drama ve ney sınıfı öğrencilerinin birlikte hazırladığı Tasavvuf Müziği Konseri ile devam edecek” diye belirtti.

Tiyatro ve Söyleşi
Kıroğlu, “Etkinlikler kapsamında 10 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Yazar İrfan Gürkan Çelebi Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileriyle buluşacak. SGM’li miniklerle ‘Kahramanım Mevlana’ isimli kitabı üzerine söyleşi yapılacak olan program imza günüyle devam edecek. 16 Aralık Cumartesi günü Akyazı SGM’de Drama sınıfı öğrencileri ‘Hoşgörünün adı Mevlana’ isimli tiyatro gösterisini Akyazılılar için sahneleyecek” ifadelerini kullandı.

Tüm halkımız davetli
“Mevlana Haftası etkinlikleri 17 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenecek  ‘Şeb-i Arûs’ sema gösterisi ile son bulacak. Etkinliklerimiz kapsamında mutfak sınıfı öğrencilerimiz katılımcılara Hz. Mevlana’nın öğütlerinin yer aldığı kartlar ile hazırlanmış çeşitli ikramlar sunacak. Adapazarı, Sapanca, Akyazı ve Geyve Sosyal Gelişim Merkezlerimizde 9-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Mevlana Haftası’ etkinliklerine tüm halkımız davetlidir.”