Büyükşehir Belediyesi Geyve SAMEK’te dersler devam ediyor. Tığ Şiş Örgü eğitmeni Leyla Arslan, “Kursiyerlerimin hepsi çok yetenekli. Tek istediğim bu işi daha da ilerletip kendi kazançlarını sağlamaları” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) eğitimler devam ediyor. Geyve SAMEK’te yer alan Tığ Şiş Örgü kursuna katılan kursiyerler ders kapsamında yeni bilgiler öğrenmenin ayrıcalığını yaşıyor.

Birçok şey öğrenecekler
Tığ Şiş Örgü eğitmeni Leyla Arslan, “SAMEK’te tığ, şiş ve örgü sanatını öğretiyorum. Çeşitli örgüler, tığ işleri, yün işleri bunların hepsini birlikte yapıyoruz. Dönem boyunca öğrenciler kazak, patik, çorap, atkı bere, örgülerden özel çantalar, oyuncak bebek, makrame örgüler, battaniye vb birçok işi öğrenecekler. Kursiyerlerimin hepsi zaten çok yetenekli. Tek istediğim bu işi daha da ilerletip kendi kazançlarını sağlamaları” dedi.

Bize Bir Terapi
Kursiyer Türkan Mert, “Biz bu kursa gelecek planı yapmadan başlamıştık. Arkadaşlarımla burada birlikte olmaktan çok memnunuz. Evde oturup televizyon programları izlemek yerine burada hocamızın da yardımıyla el işlerini geliştiriyoruz. Burada yaptıklarımızın çoğunu evde kullanıyoruz, arkadaşlarımıza hediyeler veriyoruz. Bizim için bir hobi yeri burası diyebilirim. Bir psikoloğun vereceği terapiden daha güzel yararlı oluyor aslında bu eğitimler. Deşarj oluyoruz.  Geyve SAMEK’te olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.