Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye’nin Kültürel Vizyonu panelinde konuşan Bakan İslam, “Devlet-sanat ilişkisi, sanatın ve sanat ürünlerinin desteklenmesi konusunda önemli bir aşama kat ettik. İnşallah bu alanda daha fazla gayretli ve istekli olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri, ‘Yeni Türkiye’nin Kültürel Vizyonu’ paneli ile devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen ve Yazar İskender Pala’nın konuşmacı olarak katıldığı programa Sakaryalılar yoğun ilgi gösterdi. AKM’de gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, düzenlenen etkinliklerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Daha gayretli olacağız
Aktürk’ün açılış konuşmasının ardından Yeni Türkiye’nin Kültürel Vizyonu paneline geçildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Fikir ve estetik gelişimin sonucu ortaya çıkan eserler kültürün genişlemesi için önemlidir. Devletin milli kültür unsurlarını yaşatması asli görevidir. Devlet-sanat ilişkisi, sanatın ve sanat ürünlerinin desteklenmesi konusunda önemli bir aşama kat ettik, inşallah bu alanda daha fazla gayretli ve istekli olacağız” diye konuştu.

Bakan’dan Sakarya övgüsü
Yurt içi ve yurt dışında gerekli tanıtım programlarının gerçekleştirildiğini de açıklamalarına ekleyen Bakan İslam, “Bu anlamda Sakarya’da, kültür, sanat alanında önemli çalışmalar yapılıyor. Her ay düzenli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kültür sanat mekânlarının arttığını görüyoruz. Bu gelişimden büyük mutluluk duyuyoruz. Kültürel politika açısından ülkemiz bir atılım gerçekleştiriyor. Önümüzdeki dönemde kültür sanat alanında daha da önemli çalışmaların yapılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kültür - bilgi ilişkisi
Yazar İskender Pala, “Yeni Türkiye’nin kültür konusunda yürüyeceği çok yol var. Devletten ziyade bizimde üzerimize düşen sorumluluklar bulunuyor. Küçük halkalardan, büyük halkalara doğru bizi biz yapan davranış ve tavırlarımızın ne olduğunu iyi bilmemiz gerekiyor. Yeni Türkiye’nin kültürü her kesimin kültürü olacaktır. Medeniyet diyebilmek için kültürlü bir toplum olmak gerekir. Kültürlü bir toplum olmak için bilgi önemlidir. Bir konu hakkında bilginiz var ise o konu ile ilgili kültür sahibisiniz demektir. Yani bilgi sahibi olmadan kültür sahibi olamazsınız” dedi.

Estetik ihtiyaçlar
Cumhurbaşkanı eski Genel Sekreteri, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen ise, “Türkiye'de devlet-kültür ve devlet-sanat ilişkisinin büyük ölçüde dünyada örneği kalmayan çerçeveye oturtuldu. Zamanla kısmi iyileşmeler olmakla birlikte bugün içinde geçerli olan devlet, kültür ve sanatın icrasında önemli bir rol üstlenmektedir. Kültür ve sanata ihtiyaç duyan tek yaratılmış, insandır. Genel ihtiyaçlarımızın ötesinde estetik ihtiyaçlara da ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaçlara nasıl katkı sağlayabiliriz bunun üzerine düşünmemiz gerekiyor. Yeni Türkiye’nin ikinci yarısında daha nitelikli kültür için daha da yoğunlaşacağımız alanlar olacak” dedi. Panelin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Vali Hüseyin Avni Coş, konuşmacılar Bakan İslam, Yazar Pala ve Milletvekili Adayı İsen’e teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.