Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin spor kültürüne yeni bir alan daha kazandırılıyor. Bocce oyunu için ilk saha Yenikent Spor Salonu yanında bulunan 3 dönümlük alanda oluşturuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin spor kültürüne yeni bir alan daha kazandırılıyor. Dünyada yaygın bir spor olan, Akdeniz Oyunları ve Dünya Spor Oyunları gibi önemli organizasyonların yapıldığı Bocce Petank oyunu için yeni alanlar Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıyor. İlk örneği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yenikent Spor Salonu yanında bulunan 3 dönümlük alanda ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak bocce sahası oluşturulurken, Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 hedefleri doğrultusunda yeni sahaları bocce sporuna kazandıracağı ifade edildi.

Uluslararası başarı kazanmak
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Şehrimizde de bu sporu yaygınlaştırmak adına çalışmalarımıza başladık. İlk bocce petank sahasını Yenikent Spor Salonu yanında bulunan 3 dönümlük alanda oluşturduk. Amacımız şehrimizde bu spora yatkın bireyleri keşfederek hem ulusal hem de uluslararası alanda başarı kazanmak. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde hareket ederek yeni bocce sahalarını da spor şehri Sakaryamıza kazandıracağız” denildi.

Oyun detayları
Bocce Petank oyununun detayları ise şu şekilde paylaşıldı: "4 metreye 15 metrelik kum, çakıl, toprak, çim türü zeminlerde 70-78 milimetre çapındaki metal toplarla tekler, çifter ve üçler kategorilerinde oynanır. Ayrıca tanımlanmış zor hedeflerin vurulması suretiyle oynanan vurma oyunu (Altın Nokta) vardır."