‘Vicdan Sızlar’ kitabının imza gününde konuşan Yazar Güray Süngü, “Birçok yazar birilerinden beslenir. Okuduğumuz şeylerden elbet etkileniriz. Yazar bu etkilerin birikimiyle üretir. Bütün hallerimizin birikimi bizi yazmaya iter” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazar Güray Süngü’nün ‘Vicdan Sızlar’ kitabı için söyleşi ve imza günü programları gerçekleştirildi. Süngü düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Ali Dilmen Anadolu Lisesi ardından ise Faik Baysal Kütüphanesi’nde sevenleri ile bir araya geldi. Yazar Güray Süngü hem son kitabı ‘Vicdan Sızlar’ı anlattı hem de kitabını sevenleri için imzaladı.

Yazar Süngü’nün konuşmalarından bazı satır başları ise şu şekilde;

Birikimler bizi yazmaya iter
“Her yazar bir okurdur. Bence her insan ilk önce kendi için yazar. Bir şair de öyle. Birçok yazar birilerinden beslenir. Okuduğumuz şeylerden elbet etkileniriz. Yazar bu etkilerin birikimiyle üretir. Bütün hallerimizin birikimi bizi yazmaya iter. Şuanki an içinde yazmayı düşünsek de geçmişimiz de yaşadığımız çeşitli günler, çeşitli insanlık halleri var. Onları unutarak yazamayız.”

Yakaza halinde olmak
“İnsanın yakaza hali (uykuyla uyanıklık arasındaki hali) vardır. İnsanın yaratıcı gücün tetiklendiği bir şeydir bu. Film seyrederken aklınıza gelen bir şey o an gördüğünüz bir şeyle ilgilidir. Ben ilham denen şeye inanıyorum. Varlığına inandığım başka bir şey var, ancak onun adına ilham diyemem. İnsan zihni sürekli arka planda bir şeyler için çalışır. Ben size bir şey söylediğimde zihninizin arka planında bir şeyler üretmeniz muhtemeldir. Yazarlık da bence böyledir. Yakaza halinde olmak, çağrışımların birikmesi ve onun yansımasını kendinizde bulmanız sizi üretmeye iter.”

Öykünün tınısı ve ritmi vardır
“Öykünün bir tınısı vardır.  Bir ritmi. Mutlaka okuduğunuzda bir ritim bozukluğu varsa hissedeceksiniz. Yazan kişi bunu hissettikçe rahatsız olur. Kurgusunu değiştirme pahasına yapacağı değişimler yazan kişiyi daha iyi yazmaya iter. Kötü yazar ilk yazdığını atmaya kıyamaz. Bir romancı ilk yazdığını revize etmeye kıyamazsa kalın ama eksik bir çalışma olur.”