Yaşayarak Öğrenme ZamanıYaşayarak Öğrenme ZamanıYaşayarak Öğrenme Zamanı

Büyükşehir’den yeni bir hizmet
Çalışmalar hakkında bilgi veren Davut Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak Yenikent Hastanesi’nin karşısındaki Yenikent Şehir Ormanı’nda “Yaşayarak Öğrenme Merkezi” kuracağız. Bu kapsamda oluşturulacak merkez, 12-18 yaş grubundaki çocuklarımızın spor aktivitelerini yerine getireceği, deneyerek ve uygulayarak öğreneceği, iletişim yeteneklerini geliştireceği ve kendi sınırlarını bilip tanıyacağı bir eğitim kompleksi olacak” şeklinde konuştu.

Açık alanda macera eğitim parkurları olacak
Projenin kapsamı ile Marmara Bölgesi’nde ilk kez uygulanacağını belirten Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeyi Marmara Bölgesi’nde ilk biz uygulayacağız. “Yaşayarak Öğrenme Merkezi” projesi kapsamında oluşturulacak açık ve kapalı eğitim alanlarında 12-18 yaş grubundaki çocuklarımız, uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek. 350 metrekareden oluşacak kapalı, ahşap mekanın projesi tamamlandı. Bunun haricinde açık alanda yapacağımız macera eğitim parkurları ile ilgili ihalemiz tamamlandı. Üç ay içerisinde projenin yapımını tamamlayacağız. Projemiz tamamlandığında, Sakarya’daki bütün gençlerin ilgisini çekecek ve memnuniyetini kazanacak. Bu konuda bizlere büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.