Yaşayarak ÖğreniyorlarYaşayarak ÖğreniyorlarYaşayarak ÖğreniyorlarYaşaya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce 12–15 yaş grubundaki öğrencilere yönelik ücretsiz olarak düzenlenen “Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı”, Arifiye İl Ormanı’nda başladı. Kampın ilk grubu Kent Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle kamp alanına taşındı. Kamp alanına gelen gençleri eğitmenleri karşılayarak kamp hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İlk etkinlik olarak çadır kurma eğitimi seçildi ve gençlerin çadır kurmaları sağlandı.


Doğa ve İnsan Sevgisi
Hafta boyunca süren kampta; voleybol, futbol, canlı langırt, tırmanma dağı, el işi çalışmaları, halk oyunları, oryantiring (harita ve pusula yardımı ile yön bulma), iz sürme, yıldız eğitimi, kontrollü ateş yakma, balık tutma, yüzme, müzik ve tiyatro, çuval yarışları, ip çekme oyunları, masa tenisi, dart, çadır kurma ve toplama, kamp malzemesi bakımı, gece yürüyüşü, bisiklet turu, ilkyardım, trafik, kişisel beceri sergileme (tiyatro, şiir, herhangi bir enstrüman çalma) v.b. değişik rekreatif etkinlik ve oyunlar, alanında uzman eğitmenlerce verildi. Ayrıca Selim Gündüzalp ve Harun Burucu tarafından doğa ve insan sevgisi ile ilgili seminerlerin ayrıca verildiği kampın ilk grubu 22 Haziran Cumartesi günü sona erdi.


Yardımlaşmanın Önemi
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ve Başkan Danışmanı Ekrem Gül, Yaz Kampı’nı ziyaret etti. Fatih Turan, Geçlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem’den bilgi alırken gençlerle yaptığı konuşmada; yaz kampında alınan eğitimlerin sosyal yaşama büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Turan, yardımlaşmanın önemini gençlere anlattı.


Ateş Gecesi
Kampa katılan gençlerin ailelerinin de katıldığı “Ateş Gecesi” eğlenceli geçti. Gençler hafta boyunca öğrendiklerini ailelerine gösterme fırsatı buldu.

İkinci Grup Kampta
24–29 Haziran tarihleri arasında sürecek ikinci grup kamp için gelen gençler 24 Haziran Pazartesi günü saat 08.30’da Kent Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle kamp alanına intikal etti.