17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor. İbrahim Aktürk, “10 Ekim Salı günü saat 19.00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ndeyiz. Etkinliğimize yazar ve gazeteci Mehmet Doğan onur konuğu olarak katılacak. Yurtiçi ve yurtdışından şairler şiir sunumları gerçekleştirecek. İncesaz, eserleriyle sanatseverlerle buluşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları 10 Ekim Salı Günü başlıyor. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek programın saat 19.00’da başlayacağını belirten Daire Başkanı İbrahim Aktürk, onur konuğu olarak yazar ve gazeteci D. Mehmet Doğan’ın yer alacağı programın sonunda İncesaz’ın eserleriyle sanatseverlerle buluşacağını ifade etti.

5 gün sürecek
Sakarya’nın kültürel alanda yaşadığı gelişime yakışır şekilde büyük bir etkinlik hazırladıklarını vurgulayan Aktürk, “17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları ile kültür ve sanat esintisi 14 Ekim Cumartesi gününe kadar 5 gün boyunca tüm Sakarya’ya nüfuz edecek. 10 Ekim Salı akşamı saat 19.00’da etkinliklerimizin başlangıcını yapıyoruz. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek program açılış konuşmaları ile başlayacak, ardından yurtiçi ve yurtdışından programımıza katılan şairler, şiir sunumları gerçekleştirecek. Ülkemizin sevilen müzik gruplarından İncesaz’ın vereceği konser ile akşam sonlanacak” diye konuştu.

17.’si düzenlenecek
17. Uluslararası Sapanca Şiir akşamlarında etkinliklerin kesintisiz bir şekilde devam edeceğinin altını çizen Aktürk, “11-12 ve 13 Ekim tarihlerinde katılımcı şairlerimiz liselerde öğrenciler ile buluşacak, şiir sunumları, konserler, dinletiler, gerçekleştirilecek. Kapanış programımızda ise 14 Ekim Cumartesi günü tüm şairlerimizin katılımı ile saat 18.00’da Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı’nda buluşacağız. Şiirlerin yer aldığı kitap açılış programına iştirak edenlere hediye edilecek. 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinliklerine tüm şiirseverleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.