Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri toplu taşımada alınan tedbirlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri koronavirüsle mücadele kapsamında toplu taşımada alınan tedbirlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yolcu kapasitesinin yüzde 50’ye indirildiği genelgenin ardından toplumun sağlığı için denetimlerini sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi, zabıta marifetiyle vatandaşlara hassasiyet çağrısında ve tedbirlere uyulması noktasında uyarılarda bulunuyor.

Hassasiyet çağrısı
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İçişleri Bakanlığı tarafından tüm toplu yaşıma araçları, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebileceği genelgeyle açıklanmıştı. Araç içindeki yolcuların oturma şekli de yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı olarak denetimlerimizi sıklaştırdık. Şehrin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarımızı denetliyor, kurallara uyulması noktasında uyarılarda bulunuyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu hassas süreçte tüm vatandaşlarımızı evlerinde kalmaya davet ediyor, tedbir ve kurallara uymaları noktasında hassasiyet bekliyoruz” denildi.