7. Liselerarası Tiyatro Şenliği’nde ödüller sahiplerini buldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Düşüncemiz okullarımızı ve öğrencilerimizi birbirleriyle yarıştırmak değil; katılımı arttırarak, daha fazla emek vermiş, bu işi ciddiye almış okul ve yetenekli öğrencilerimizi teşvik etmektir. Şenliğe katılım sağlayan tüm okullarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Liselerarası Tiyatro Şenliği ödül töreni ile sona erdi. AKM’de gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Altın, Karapürçek İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Doğramacı, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

19 Okul 22 Oyun
Programda konuşan İbrahim Aktürk, “Bu seneki ‘Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne ilimizin değişik ilçelerinden 19 lisemiz katılmış olup, toplam olarak 22 oyunu sahnelemişlerdir. Şenliğimize katılımı ve kaliteyi arttırmak ve başarıyı ödüllendirmek düşüncesiyle geçen yıl başlatmış olduğumuz başarılı okullarımıza ve öğrencilerimize değişik dallarda başarı ödülleri verilmesini bu sene de devam ettirdik. Buradaki düşüncemiz okullarımızı ve öğrencilerimizi birbirleriyle yarıştırmak değil; katılımı arttırarak, daha fazla emek vermiş, bu işi ciddiye almış okul ve yetenekli öğrencilerimizi teşvik etmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugünde hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu Tür Etkinlikler Önemli
Mevlüt Kuntoğlu ise konuşmasında, “Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Akademik başarının yanında öğrencilerin sosyal ve kültürel açıdan bu gibi organizasyonlar ile kendini geliştirmesi mutluluk verici. Gençler bu salondan birbirinden değerli performansları sergilediler. Bu gençler geleceğin sanatçıları. Gençlerin yeteneklerini ortaya koyma fırsatı bulduğu, Büyükşehir Belediyesinin 7 yıldan bu yana düzenlediği, bu organizasyonu biz çok sevdik. Tabiki her yarışmanın bir kazananı olacaktır ama ben bütün öğrencileri birinci kabul ediyorum” dedi.

Özgüven Kazanıyorlar
Şehirde kültür ve sosyal faaliyetlerin önemine değinen Erdoğan Ülker, “Benim gözümde bütün okullar alkışı hak ettiler. İleride sanatçı olabilecek bu gençler bu etkinlik ile yeteneklerini sergilediler. Gençlerimiz bir taraftan bilgi açısından kendilerini geliştirirken, bir taraftan da bu tür etkinlikler ile özgüven kazanıyorlar. Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği bu tür faaliyetler şehrimizin kültürel açıdan gelişimi için çok önemli. Şu salondaki kalabalığa baktığımızda belediyemizin faaliyetlerinin gerçekten etkili olduğu ve halkımıza tiyatronun sevdirildiği anlaşılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

En İyiler Ödüllendirildi
Sahnelenen oyunları takip eden jüri üyeleri (Kocaeli Şehir Tiyatrosu’ndan 2 tiyatrocu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 temsilci ve bir de Büyükşehir Belediyesi temsilcisi) belirlenen kategorilerde en iyileri seçti. Bu kapsamda verilen ödüller ise şu şekilde:

En İyi Dekor Ödülü: Saatleri Ayarlama Enstitüsü (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

En İyi Kostüm Ödülü: Kürk Mantolu Madonna (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Tuğba Kumaşoğlu (Sapanca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi)

En İyi Yardımcı Erkek Öğrenci Ödülü: Kağan Server Atıcı (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Pınar Kobya (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Mihraç Berkcan Taşçı (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

Şenlik Özel Ödülü: Fulya Kevser Emecen (Arifiye Anadolu Lisesi)

Büyükşehir Özel Ödülü: Ömer Faruk Tarakçı (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

Jüri Özel Ödülü: Yarası Olana (Özel Doğa Anadolu Lisesi)

En İyi Yönetmen Ödülü: Füsun Sütçü (Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

En İyi Oyun Ödülü: Ben Ruhi Bey Nasılım (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)