Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıbbı Atık Sterilize Tesisi tanıtım toplan

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, çevre konusunda çok duyarlı olduklarını belirterek, çevre ile ilgili yapılan hizmetlerden bahsetti. Kardan, “Büyükşehir Belediyesi olarak içme suyu ve arıtma tesislerini devreye soktuktan sonra, katı atık depolama tesislerini hizmete açtık. Yine tıbbı atık sterilize tesislerini yakın bir zaman içinde yap, işlet, devret, modeliyle hizmete aldık. Bu tesisimizden ilimizin olduğu kadar Bolu ve Düzce illerimiz de faydalanabilecekler. Bize miras bırakılan ekilebilir toprak,  solunabilir hava ve içilebilir suyun gelecek nesillere temiz bir şekilde aktarılması için gereken önlemleri alıyor, çevremizi korumaya yönelik yatırımlara öncelik veriyoruz” dedi.

 

Amacımız atık üretimini azaltmak

Çevre ile ilgili yapılan yatırımlarla ilgili slayt gösterimi yapan Çevre Mühendisi Recep Karamehmetoğlu, çevre konusunda duyarlılığın artığını ve her geçen günle birlikte çevreci yatırımların hayata geçirildiğini söyledi. Karamehmetoğlu “Çevre dediğimiz zaman ya da tehlikeli atık veya tıbbı atık veya çöp dediğimizde herkeste ilgi alanlarına yönelik çağrışımlar olur. Bizlerin aklına tıbbı atık ve çöp dendiğinde ise sorun gelmektedir. Çevre konusunda Belediyeler olarak sorunların çözümünde hep birlikte alınacak çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda sürdürüyoruz. Tüm tehlikeli atıklarda amacımız, atık üretimini azaltmak olmalıdır. Bu bağlamda gereken çalışmaları yapıyor, çevreci yatırımları bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

 

Tesis hakkında bilgi verdi

Tıbbı Atık Sterilize Tesisi ve işleyişi ile ilgili bilgiler veren Karamehmetoğlu, “Bolu, Düzce ve Sakarya olarak bizler bir araya gelerek günübirlik çözümler yerine, uzun vadede üç ilimizin 25-30 yıllık tıbbi atık sorunumuzu giderecek alternatifi ürettik. Tıbbı atık konusunda binasıyla, cihaz ve ekipmanıyla, geniş atık işleme kapasitesiyle geleceğe yönelik fizibiliteler yaparak yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tesisimiz atık yönetim sistemi ve tüm diğer yönleriyle Avrupa’nın en modern tesislerinden biridir” dedi. Karamehmetoğlu, misafirlere toplantının ardından Tıbbı Atık Sterilize Tesisini gezdirerek, tesis ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.