Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Yansıma’ Tezhip Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sakarya Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi, 15 Mart Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında sanatçılar Münevver Üçer, Kaya Üçer, Faruk Taşkale, Atilla Turgut, Hüseyin Gündüz ve Turgay Korun’un eserlerinden oluşan ‘Yansıma’ Tezhip Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sakarya Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa Ferizli Belediyesi Başkanı Ahmet Soğuk, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Mustafa İsen ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Büyükşehir’e Teşekkür
Programın açılış konuşmasını yapan Sanatçı Faruk Taşkale, “Sanat bir bütündür. Geleneksel Türk Sanatları olarak adlandırdığımız resim, tezhip, heykel, yazı işlemeleri ve çini gibi sanatların temelinde duygu, sevgi ve aşk yatar. Sanatçılar bu duyguları renklerinde biriktirirler ve sanatseverlere yansıtırlar. Sanata ve sanatçıya yönelik atılan bu güzel adımlar için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehir Yaşamının Rengi
Gerçekleştirilecek sergiler ile geleneksel ve modern sanatların seçkin örneklerini kültür sanat dostları ile buluşturmaya devam edeceklerini kaydeden İbrahim Aktürk, “Şehir yaşamına bir koku, bir renk katmak bir sanatla mümkün olabilir. Sanatçılarımız sergimizde tezhibin geleneksel ve modern doğaçlamalarını bu örneklerle günümüze taşıyorlar. Sergi açılışımız kültür yaşamımız ve şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Programın devamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, sanatçılara teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti. Sakarya Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi, 15 Mart Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.