Büyükşehir Belediyesi şehrin Süs Bitkiciliği ve Peyzaj alanında iddiasını güçlendirecek yeni bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Fidan A.Ş bünyesinde hizmet sunacak Akıllı Fidan Satış Noktası’nın proje hazırlıkları tamamlandı. Ormanpark içerisinde 50 metrekare alanda hayata geçirilecek projede Sakarya’da üretilen iç ve dış mekan süs bitkilerinin yan sıra bahçeye dair ürünlerde satışa sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin Süs Bitkiciliği ve Peyzaj alanında iddiasını güçlendirecek yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Fidan A.Ş bünyesinde hizmet sunacak olan ve Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Akıllı Fidan Satış Noktası için proje hazırlıkları tamamlandı. Ormanpark içerisinde 50 metrekare alanda hayata geçirilecek proje tamamen çevreci olacak ve içerisinde iç ve dış mekân süs bitkilerinin yanı sıra bahçeye dair ürünlerde satışa sunulacak.

Akıllı enerji sistemi
Çevreci bir anlayışla projelendirilen Akıllı Fidan Satış Noktası’nın proje hazırlıklarının tamamlandığına yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İç ve dış mekan süs Bitkiciliği alanında şehrimiz Türkiye’ye örnek bir konumda yer almaktadır. Bu iddiayı güçlendirmek, vatandaşlarımızın şehrimizde üretilen iç ve dış mekan süs bitkilerini daha yakından tanımasını sağlamak için butik bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Ormanpark içerisinde 50 metrekare alanda oluşturacağımız Akıllı Fidan Satış Noktası tamamen çevreci olacak ve yapının üzerinde bulunan güneş panelleri ile kendi enerjisini üretecek. Ayrıca iç ve dış mekan süs bitkilerinin satışı gerçekleştirilecek, bahçeye dair tüm ürünler de yer alacak. Kısa süre içerisinde yapım ihalesine çıkacağız. Hayırlı olsun” denildi.