Başkan Ekrem Yüce, hayvan severlerin merakla beklediği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesini kamuoyuna açıkladı: “18 dönüm alan üzerinde canlı dostlarımız için çok özel bir projeyi hayata geçireceğiz. Rehabilitasyon ve sahiplendirme binaları, hayvan kafeslerinin yanı sıra muayene odaları, yoğun bakım odası, laboratuvar, acil müdahale odası, veteriner hekim odası gibi tıbbi müdahaleler için tüm gereklilikler yer alacak. 18 Şubat Perşembe günü yapım ihalesine çıkıyoruz. Hayırlı olsun.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesi için 18 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkacaklarını müjdeledi. Adapazarı Karakamış Mahallesi’nde Geçici Hayvan Bakımevinin bulunduğu 18 dönümlük alanda inşa edilecek projenin hazır olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, seçim vaatleri arasında yer alan bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, gerçekleştirilecek ihalenin ardından ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

18 dönüm alana kurulacak
Hayvan severlerin merakla beklediği projeyi kamuoyuyla paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “18 dönüm alan üzerinde canlı dostlarımız için çok özel bir projeyi hayata geçireceğiz. Rehabilitasyon ve sahiplendirme binalarının yanı sıra hayvan kafeslerimiz de projemizin içerisinde yer alacak. Rehabilitasyon binamız adeta bir hayvan hastanesi hüviyetinde olacak. İçerisinde muayene odaları, yoğun bakım odası, laboratuvar, acil müdahale odası, veteriner hekim odası gibi tıbbi müdahaleler için tüm gereklilikler yer alacak. Sahiplendirme binamız da ise kafeterya ve sahiplendirme alanları bulunacak. Projemizde 180 kafes de hayvan dostlarımızı konuk edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sokak hayvanları için modern tesis
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı marifetiyle yapım çalışmalarının gerçekleştirileceği projede ilk kazmanın ihalenin ardından vurulacağını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Seçim vaatlerimiz arasında yer alan projelerden biri de Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkeziydi. Çok şükür ihale aşamasına geldik. Karaman Geçici Hayvan Bakımevinde canlı dostlarımıza yönelik yürüttüğümüz çalışmaları ileri bir boyuta taşıyoruz. Yaşamı birlikte paylaştığımız minik dostlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.