Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle ‘Şiddetle Mücadelede Neredeyiz’ konulu seminer düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle ‘Şiddetle Mücadelede Neredeyiz’ konulu seminer düzenlendi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Yadigar Ekerbiçer’in konuşmacı olarak yer aldığı programa Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Semih Bayraktar’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bayraktar program sonunda günün anısına Ekerbiçer’e çiçek takdim etti.

Şiddete karşı savaş
Yadigâr Ekerbiçer, “Şiddet, kişinin sadece fiziksel olarak zarar görmesi değildir. Cinsel, psikolojik, ekonomik yönden zarar görmesi acı çektirilmesi, tehdit edilmesi baskı görmesidir. Özgürlüğünün keyfi olarak kısıtlanmasını içeren toplumsal ve kamusal hatta özel alanda dahi gösterilen zarar verme eylemidir. Ülkemizde bir şiddet döngüsü var her yıl milyonlarca insan öldürülüyor. Burada kadın, çocuk, erkek ayrımı olmaksızın bu cinayetler işleniyor. Şiddete yönelik gerçekleşen, cinayetlerin engellenmesi için il eylem planı kapsamında Kadın Danışma Merkezleri ve alt teknik çalışma grupları kurularak çok yönlü bir faaliyet alanı göstermekteyiz. Şiddete maruz kalanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik barınma, psikolojik destek gibi çeşitli alanlarda mağduriyete uğrayanlara yardım elini uzatmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu tür durumların yaşanmaması için mücadele ediyoruz
Ekerbiçer, “Şiddete maruz kalanların düşük benlik saygısı, kendine güvensizlik, aşırı pasif, iletişim ve uyum sorunları, akademik yönden başarısızlık, antisosyal davranışların sergilenmesi, bazı durumlarda saldırgan davranış gösterilmesi, iletişim kurmakta zorlanılması, göz temasından kaçınma, en sonunda ise suça yönelme ve intihar girişimleri yer almaktadır. Biz bu tür durumların yaşanmaması için mücadele ediyoruz. Şiddete maruz kalanlara her türlü destek ve yardımı sağlamak için gayret gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.