Şehrin ulaşım geleceğinin mihenk taşı projelerinden biri olacak SGK Köprülü Kavşağı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ekrem Yüce, “Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız tarafından bölgede yoğun bir çalışma söz konusu. Köprülü kavşağımızın kollarını oluşturan yan yollarımızda duvarlar tamamlanmak üzere. Köprü ayaklarımızın da beton çalışmalarını başlatıyoruz. İnşallah SGK Köprülü Kavşağı ulaşımda yeni dönemin başlangıcı olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SGK Köprülü Kavşağı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı marifetiyle sürdürülen çalışmaların kısıtlama günleri dahil tüm hızıyla ilerlediğini kaydeden Başkan Yüce, projede gelinen son noktaya ilişkin bilgiler alarak, çalışanlara kolaylıklar diledi. Şehrin ulaşım geleceği için önemli bir yatırımı hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, kavşak kollarının duvarları ile altyapı çalışmalarının deplaselerinin sona geldiğini dile getirdi.

Çalışmalar hızla ilerliyor
SGK Köprülü Kavşağı’nı şehrin ulaşımı için çok önemli bir proje olarak tanımlayan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak bölge ulaşımına rahatlık getireceğimizi duyurmuş, projemizi hazırlamış ve kısa süre önce temelini atmıştık. Yoğun bir şekilde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız tarafından bölgede yoğun bir çalışma söz konusu. Köprülü kavşağımızın kollarını oluşturan yan yollarımız da duvarlar tamamlanmak üzere. Ayrıca yağmursuyu, kanalizasyon ve içmesuyu altyapılarının da deplasesi ve güçlendirmelerinde sona geldik. Köprü ayaklarımızın da beton çalışmalarını başlatıyoruz. Hamdolsun kısa sürede iyi mesafe aldık. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Trafik akışı rahatlayacakSGK Köprülü Kavşağı’nın ulaşımda bölgeye rahatlık getireceğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrimizde paralel olarak araç sayısı da artıyor. Aynı zamanda şehre girişlerde de SGK Kavşağı yoğun bir şekilde kullanılıyor. Orhangazi Caddesi üzerinde de zaman zaman trafik yoğunlukları oluşuyor. Projeyle araçlar kavşağın altından kolaylıkla yolculuklarına devam edebilecek. Oluşturacağımız yan yollar ile araçlar köprünün üst kısmına bağlanacak ve Erenler ile Serdivan istikametlerinde yolculuklarını kolaylıkla sürdürebilecek. Şehrin ulaşım altyapısını güçlendirecek, uzun yıllar ulaşıma hizmet edecek projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.