Servislerde denetim artıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Öğrenci ve velilerin eğitim öğretim süresince sorun yaşamaması için çalışmaların sürdürüleceğini aktaran Pistil, toplu taşıma hatları, trafik güvenliği ve servis hizmetleri gibi başlıklarda hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Denetimler devam edecek
Pistil, “Servis araçları konusu en önemli gündemimiz. Çocuklarımızın emniyeti ve güvenliği konusunda çok hassasız. Bununla ilgili olarak servis araçlarını yönetmeliğe göre Makine İkmal Müdürlüğümüzde denetleyeceğiz. Ayrıca araç şoförlerimizin de adli sicil kayıtlarını ve tecrübelerini gösteren SRC belgelerini istiyoruz. Süreç boyunca da Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte gerek araç gerekse şoför denetimlerimizi sıklaştıracağız” dedi.

S plakalı olmasına dikkat
Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “S plakası olmadan korsan taşıyıcılık yapan araçlarla ilgili denetim yetkisi Jandarma ve Emniyet Müdürlüğümüzde. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de esnaflarımızın mağdur olmamaları için konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. Öğrenci ve velilerimizin de bu süreçte sorun yaşamamaları için kullanacakları servis araçlarının S plakalı olmasına dikkat etmeleri önem arz etmektedir.”

Servis fiyatları güncellendi
Güncellenen servis fiyatlarıyla ilgili olarak da açıklamalar yapan Pistil, “Bu yıl ki servis ücretleri 0-3 km 110 TL, 3-5 km 120 TL, 5-7 km 130 TL, 7-9 km 140 TL, 9-11 km 150 TL, 11-13 km 155 TL, 13-15 km 160 TL, 15-17 km 165 TL, 17-19 km 170 TL, 19-21 km 175 TL olup, 21 km yi aşan her kilometre için 2 TL ilave şeklinde belirlenmiştir. Burada önemli olan servisçi ile veli arasındaki mutabakattır. Bu hususta; öğrenci listesi, mesafe ve anlaşma yapılan ücretin belirtildiği ve okul yetkilisi, öğrenci velisi ve servisçi imzasını içeren evrakın servisçi tarafından ruhsat birimimize iletilmesi gerekmektedir. Bu evrak idaremizden,  oda başkanlıklarından veya www.sakarya.bel.tr internet sayfamızdan temin edilebilir. Bu vesileyle huzurlu, sağlıklı, verimli ve başarılı bir eğitim yılı olmasını diliyoruz.”