Şehrin ilk Katlı Otoparkı’nın hizmet sunmaya başladığını aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “İl Müftülüğü’nün hemen yanında hayata geçirdiğimiz Katlı Otopark hizmet sunmaya başlamıştır. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Katlı Otopark hizmet sunmaya başladı. Şehrin ilk katlı otoparkı olma özelliği taşıyan projenin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’da gerçekleştirdiği Toplu Açılış Töreni’nde yapılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “İl Müftülüğü’nün hemen yanında hayata geçirdiğimiz Katlı Otopark hizmet sunmaya başlamıştır. Hayırlı olsun” dedi.

Şehir merkezine yürüme mesafesinde
Pistil, “300 araç kapasiteli otoparkımız hizmet sunmaya başladı. Otoparkımızın iç kısımlarında akıllı yönlendirme sistemleri mevcut. Aynı zamanda otoparkımız da asansörde yer alıyor. Engelli erişimine de uygun bir şekilde dizayn ettik. En önemli nokta da şehrimizin cazibe merkezlerine yakın konumda bulunuyor. Şehir merkezinin birçok bölgesine yürüme mesafesinde. Bilindiği üzere şehir trafiğini olumsuz etkileyen en önemli faktör park ihlalleridir. Bu anlamda hizmete aldığımız Katlı Otopark bu sorunun önemli ölçüde önüne geçecektir. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı.